• Haberler
  • Edirne
  • KYK yurtlarında görevli personele yönelik söyleşi programı gerçekleştirildi

KYK yurtlarında görevli personele yönelik söyleşi programı gerçekleştirildi

KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin iyilik halini güçlendirmek ve ruh sağlığının korunması amacı ile KYK yurtlarında görevli personele yönelik söyleşi programı düzenlendi. Programa Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım ve Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak katıldı.

KYK yurtlarında görevli personele yönelik söyleşi programı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencilerinin iyilik halini güçlendirmek ve ruh sağlığının korunması amacı ile söyleşi programı düzenlendi. KYK yurtlarında görevli personele yönelik yapılan söyleşi programına Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İshak Yıldırım ve Edirne Gençlik  ve Spor Müdürü  Selim Ak katıldı.

Düzenlenen söyleşide gençlik ruh sağlığı çalışmaları kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin iyilik halini güçlendirmek, gençlerin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması hedefleniyor.

Bu amaçla oluşturulan program kapsamında KYK yurtlarında görevli personele yönelik düzenlenen söyleşi programı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım ve Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Söyleşi Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım'ın konuşmalarıyla başladı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı görevli psikiyatri uzmanları ve psikologlar tarafından stres, öfke ve kaygı yönetimi, iletişim teknikleri, intiharı önleme ve psikolojik ilkyardım konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca gençlere hizmet sunan meslek personellerine eğitim verildi.

Kumru Öngün