KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERECEK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Edirne'de sağanak yağış etkili oldu. Yapılan son değerlendirmelere göre Edirne'de yağışın gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERECEK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekim ayına girilmesiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Yağışlar başta Edirne olmak üzere birçok ilde etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Ekim'de yağışların şiddetini artıracağını belirterek, vatandaşları önlem almaya çağırdı.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü yağışların Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde (Süleymanpaşa, Saray, Kapaklı, Ergene, Muratlı, Hayrabolu ve Malkara) kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada; 'Bu gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde (Süleymanpaşa, Saray, Kapaklı, Ergene, Muratlı, Hayrabolu ve Malkara) kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' Açıklamalarına yer verildi.

Umut Poyraz