Kuaförlerde bayram yoğunluğu telaşı

            Edirne'deki kuaför ve berberler, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlara 'Son güne bırakmayın' çağrısı yapıyor. Bazı vatandaşlar alışveriş telaşına girerken, bazıları ise kişisel bakımlarını tamamlamak için kuaförlerin yolunu tutuyor. Ancak Edirneli kuaförler, yoğunluk ve mağduriyetlerin önüne geçmek için randevu alınması ve hizmetlerin son güne bırakılmaması konusunda çağrıda bulundu.

Kuaförlerde bayram yoğunluğu telaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            Kurban Bayramı'na az bir süre kala kişisel bakım hizmetlerini son güne bırakmak istemeyenler, kuaförlerle iletişime geçerek randevularını alıyor. Arife Günü'nde berberler ve kuaförlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle fazla mesai yapıyor  ve randevusu olmayan müşteriler mağduriyet yaşıyor. Bu durumu önlemek için randevu sistemine geçilerek yoğunluğun yönetilmeye çalışıldığı ve bazı kuaförlerin gece geç saatlere kadar hizmet veriyor.
            Edirneli Kuaför Pınar Hano, randevu usulü çalıştıklarını belirterek Kurban Bayramı hazırlıkları ve yaz sezonunun yoğun geçtiğini ifade etti. Hano, müşterilere randevu almaları konusunda tavsiyede bulunarak, genellikle randevusu olmayan müşterileri kabul etmediklerini söyledi. Telefonla arayan müşterilere uygun saatlere randevu verildiğini ve değerli müşterilere hizmet sunulduğunu belirtti. Yoğunluk nedeniyle bazen zorlandıklarını ve geç saatlere kadar çalışmak durumunda kaldıklarını ifade etti.
            Erkek Kuaförü işletmecisi Bülent Serbest ise müşterilerin genel olarak randevu sistemine alışık olduğunu ve yoğunluktan etkilenmemek için randevu aldıklarını dile getirdi. Serbest, randevusu olmayan müşterileri de mümkün olduğunca kabul ettiklerini ve en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını vurguladı. Vatandaşlara, yoğunluğun önüne geçmek için bayram öncesinde randevu alınması konusunda çağrıda bulundu.
            Müşterilerin randevu sistemine uyum sağlamasının yoğunluğu azalttığını belirten Serbest, müşterilere teşekkür etti. Randevu sistemine geçilmesiyle geçmiş yıllarda yaşanan yoğunluk sorununun kontrol altına alındığını ve geç saatlere kadar çalışma zorunluluğunun ortadan kalktığını söyledi. Müşterilerin taleplerini en iyi şekilde karşılamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade ederek tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı. 

KUMRU ÖNGÜN