• Haberler
  • Edirne
  • Konut kiralamak ya da satın almak isteyenler dikkat!

Konut kiralamak ya da satın almak isteyenler dikkat!

Konut satın almak veya kiralamak isteyenler soluğu online sitelerde alıyor. Geçtiğimiz yıl gelen sahte ilanlara karşı düzenleme yapılmasına rağmen uzmanlar, sahte ilana karşı uyarılarına devam ediyor.

Konut kiralamak ya da satın almak isteyenler dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sahte emlakçılar ve gerçekte olmayan konutlara dair bilgilerin yer aldığı ilanlarda, irtibata geçtikleri kişiyle telefon görüşmesi sonrası para talep eden dolandırıcılar, konut kiralayacak veya satın alacak olan vatandaşları mağduriyete uğratıyor.

Satılık veya kiralık konut arayan vatandaşların dolandırıcılara dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, olmayan daire ilanlarına dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Satılık veya kiralık konutların dolandırıcı tuzakları arasında en yaygınlarından olduğunu dile getiren uzmanlar, kaparo aldıktan sonra kaybolan sahte ilan sahiplerinin yaygınlığı konusunda vatandaşı uyardı.

Konuyla ilgili konuşan Edirne Emlakçılar Birliği Başkanı Serhat Çeker, sahte ilanlar ilgili yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini belirtti. Edirne Emlakçılar Birliği Başkanı Çeker, “Sahte ilanlara çok büyük cezalar var. Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek. Artık ilanları yayınlayacağı zaman vergi daireleri de takibini yapacak.” Sözlerine değindi.

Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için ilanı sitede gördükten sona yerinde de görülmesi gerektiğini dile getiren Edirne Emlakçılar Birliği Başkanı Çeker, “İlana baktıktan sonra sitede ilanı gördükten sonra yerinde bir kere ilanı görmesi gerek, özellikle de iş yerine gitmeli ve sözleşmesi var mı yok mu onunla ilgili onu soru sorması gerekiyor. Tapu sahibiyle görüşsün ya da emlakçı kiraya veriyorsa vekâlet istensin, yetkisi sorgulansın, meslek odasına üyeliği incelensin, bu şartlar gerçekleşmiyorsa tüketiciler aldanmasın ama tüm şartlar karşılanıyorsa rahatlıkla kaporasını verebilir” Dedi.  Ebru Yıldız Günenç - Ramazan Kaçmaz

EBRU YILDIZ GÜNENÇ