Komşuda alevler kontrol altına alındı

Komşu ülke Bulgaristan'da bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın ormanlık alana büyük zarar verdi.

Komşuda alevler kontrol altına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Komşu ülke Bulgaristan’da bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın ormanlık alana büyük zarar verdi.

Bulgaristan’da çıkan orman yangını ormanlık ve makilik alanlara zarar verdi. Yangın Türkiye sınırına kadar dayandı. Alevlerin sınır hattı üzerinden Türkiye’ye sıçramaması için Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgede önlem aldı.

Ekipler alevlerin sıçraması olasılığına karşı hazır bir şekilde sınır hattında bekledi. Lalapaşa ilçesine bağlı sınır köylerinden rahatlıkla görülebilen yangının çıkış nedeni ise henüz öğrenilemedi.

Yangın, Edirne'nin Bulgaristan sınırında yer alan köylerinden rahatlıkla gözlenebiliyor. Orman yangınının Türkiye tarafına geçme ihtimaline karşı Edirne Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tedbir amaçlı bekletiliyor. Rüzgârın etkisiyle yön değiştiren alevler Bulgaristan'ın iç kesimlerine doğru ilerliyor. İki ülke arasında sınırı çizen Tunca Nehri, orman yangını ile Türkiye arasında yer alıyor. Orman yangını Edirne’deki sınır köylerinden görülebiliyordu.

Ekipler sınır hattında herhangi bir sıçrama olasılığına karşı hazır bekletiliyor.