Kızılay'dan farkındalık yürüyüşü

81 ilde eş zamanlı düzenlenen Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi tarafından 25 Kasım stadyumundan Atatürk anıtına yürüyüş gerçekleştirdi.

                Kızılay'dan farkındalık yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne'de Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Kasım stadyumundan Atatürk heykeline yürüyüş düzenlendi. Atatürk anıtında son bulan yürüyüşün ardından Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Türk Kızılay'ı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Recep Zıpkınkurt, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan ve Kızılay çalışmaları ve gönüllüleri Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunup İstiklâl Marşını okudu.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Kızılay'ı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, 'İlk önce tüm Türkiye ve Edirneli vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Edirne Kızılay Şubesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak nice hep birlikte Cumhuriyet Bayramları diliyoruz. 29 Ekim ve 4 Kasım Kızılay haftası dolayısıyla Cumhuriyet Bayramına denk geliyor. Etkinlikler kapsamında yapmış olduğumuz yürüyüş tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Türk Kızılay'ı 153 yıllık bir çınar ağacı bu çınar ağacının tüm kökleri Türkiye'nin her iline her ilçesine dağılmış vaziyette bu yürüyüşte 81 ilde ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak başlatıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Kızılay Haftası dolayısıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşe katılan kadın kolları, gençlik kolları ve gönüllülerimiz ile birlikte güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik.' Dedi.
Haber Merkezi