Kitap fuarına çevreci öneri

Plastiğe Hayır Platformu'ndaki çevre dostu çalışmaları ve Edirne Kitap Okur Grubu'ndaki bilinçli okuma alışkanlığıyla Edirne'de örnek isimlerden biri olan Av. Fatih Altun, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 2'ncisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'ndaki çevre dostu uygulamayı paylaşarak Edirne Belediyesi'ne de önerdi. Av. Altun, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Edirne Kitap Fuarı'nda naylon poşet yerine bez çanta kullanılabileceğini söyledi.

Kitap fuarına çevreci öneri
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Plastiğe Hayır Platformu'ndaki çevre dostu çalışmaları ve Edirne Kitap Okur Grubu'ndaki bilinçli okuma alışkanlığıyla Edirne'de örnek isimlerden biri olan Av. Fatih Altun, Edirne Belediyesi tarafından her yıl Ekim ayında düzenlenen Edirne Kitap Fuarı'na çevre dostu bir uygulama önerdi.

Av. Altun, bu yıl Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 2'ncisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'ndaki çevre dostu uygulamayı, sosyal medyadan gerçekleştirdiği paylaşım ile Edirne Belediyesi'ne önerdi. Altun, paylaşımında Edremit Kitap Fuarı'nda naylon poşet kullanılmadığına dikkat çekerek; 'Edremit Kitap Fuarı'nda kitap alanlara naylon poşet yerine kâğıttan çanta veriliyor. Edirne Kitap Fuarı için aynın uygulamayı Belediyeden talep edebiliriz' ifadelerine yer verdi.

Altun, bu yıl Edirne'de 6'ncısı düzenlenecek Edirne Kitap Fuarı için çevre dostu uygulamalarla ilgili düşüncelerini ise gazetemiz ile paylaştı. Edremit Kitap Fuarı'ndaki uygulamadan katılımcıların memnun olduğunu söyleyen Altun; 'Aslında dün akşam Recep Gürkan da burada konuşmacı olarak fuara katıldı. Kendisi bu uygulamayı fark etti mi bilmiyorum. Fuarı organize eden bir yetkili ile konuştum. '˜Plastik poşet kullanılmasın diye böyle bir tedbir getirdik ama kâğıt için ağaç kesilmesi de bizi hala üzüyor' dedi. Kullanıcılar uygulamadan memnun' dedi.

'Bez torba kullanılabilir'

Edirne Kitap Fuarı'nda kâğıt çanta yerine bez torba kullanılabileceğini söyleyen Altun; 'Elbette ki bez torba kullanılsa çok daha iyi olur ama o olmazsa kâğıt torba uygulamasına geçilmeli. Ancak kritik konu şudur; tüketimi azaltmak için bir kişi, bir torba aldığında, o torbanın taşıma kapasitesi dolana kadar başka torba almamalı. Bu konudaki tüketici bilincini geliştirmek için fuar girişine bir stant açıp bilgilendirme yapılabilir. Çevre bilinci de yüksek olan kitapseverlerin buna özenle dikkat edeceklerini tahmin ediyorum. Bu stantta Plastiğe Hayır Platformu ya da Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği'nden kişiler görev alabilir' sözlerine yer verdi.

'Ücretli plastik poşet uygulamasına örnek olur'

Edirne'deki çevre dostu grupların konuyla ilgili Edirne Belediyesi ile görüşerek bez çanta taleplerini iletebileceklerini söyleyen Altun; 'Gerekirse gönüllüler oluşturmak için sosyal medya grupları oluşturulabilir. Liste hazırlanır ve gönüllülere birkaç saatlik nöbet şeklinde görevler verilebilir. İyi bir uygulama olur. Aynı zamanda 1 Ocak 2019'dan sonra plastik poşetlerin ücretli olması ile gelişecek tüketici davranışlarının da değişmesine yönelik bir örnek uygulama olur' dedi.