Kış geldi hazırlıklar başladı

                Eylül ayının gelmesiyle birlikte soba satıcıları, kışa hazırlıklarını hızlandırdı. Sobalı evlerde yaşayanlar, kışın ısınma ihtiyaçları için soba satıcılarının yolunu tuttu.

Kış geldi hazırlıklar başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sabah ve akşamları havaların serinlemesi, vatandaşları kış hazırlıklarına yöneltiyor. Kışın ısınmak için tercih edilen sobalar, kovalı, fırınlı, tuğlalı gibi çeşitleri ve farklı modelleriyle alıcılarını bekliyor.

                Teknolojiye yenik düşmeyen ve geleneksel sobacılığı sürdüren esnaf, geçmişten günümüze uzanan bu mesleği yaşatmaya çalışıyor. Çilingirler Çarşısı esnafından Emre Nurlu, 50 yıldır ailesinin mesleği olan sobacılığı sürdürdüklerini ve kışlık malzemelerin satışına başladıklarını belirtti.

Kış geldi hazırlıklar başladı

                Nurlu, vatandaşların kış hazırlıklarına yavaş yavaş başladığını ve havaların serinlemeye başladığı Eylül ayının sonlarına doğru satışların daha da artabileceğini ifade etti. Kovalı sobaların, tuğlalı sobaların ve peçka tarzı fırınlı sobaların tercih edildiğini söyledi. Peçka sobalarının çok amaçlı kullanılabildiği için diğerlerine göre daha fazla tercih edildiğini ekledi.

                Kış hazırlıklarını tamamlamak isteyen Havva Civan da köyünde yaşadığı için sobası için 5 adet yeni boru almak için geldiğini açıkladı.
Barış Karapaça