Kış aylarında baca temizliği

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber vatandaşlar sobalarını kurmaya başladı. Baca temizliğinin önemini anlatan Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, soba borularının temizlenmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kış aylarında baca temizliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların soğumasıyla beraber baca temizlikleri de başladı. Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, baca temizliğinin insan hayatı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bacaların temizlenmeye başlanması gerektiğini belirten Göbel, “Kış mevsimi yaklaştığından dolayı bacaların temizliğinin bu ay başlaması lazım. Sezon girmişti. Zaten bizim de bu işlerle uğraşan sabit bir ekibimiz var. Resmi kurum ve diğer müracaat eden ücretli olarak temizleten siteler var. Tabii ki kalorifer bacalarının yılda bir defa temizlenmesi gerekiyor. Soba bacalarının da yılda iki defa yani bir yakmadan önce bir de yandıktan yılbaşından sonra ocak şubat gibi temizlenmesi gerekiyor.” Sözlerini kullandı.

Baca temizliği yapılmadığından yangın riskinin ve zehirlenme riskinin arttığına değinen Göbel, borularda ziftlenme olabileceğini söyledi.

Doğalgaz bacalarının da mutlaka ilgili firmalarla görüşerek kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Göbel “Katı yakıt bacaların muhakkak temizlenmesi gerekiyor. Temizlenmezse yangın ve baca zehirlenmesi kaçınılmaz oluyor. Doğalgaz bacaları da mutlaka ilgili firmalarla görüşülerek kontrol ettirilmeli. Gıda satışı yapan işletmelerde yağlı bacaları ve ızgara bacalarını kontrol ettirilmeli. Temizlenmediği zaman yağ bacalar sıcaklıkla beraber alev alıyor ve tabi ki insan hayatını tehlikeye atıyor. Yangın unsuru kaçınılmaz oluyor. Bize başvuru yaptıklarında ekiplerimiz gelerek baca temizliği gerçekleştiriyor. İtfaiyeyi arayarak bize ulaşabilirler” dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar