• Haberler
  • Edirne
  • 'Kırkpınar Yağlı Güreş Organizasyonu Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılsın'

'Kırkpınar Yağlı Güreş Organizasyonu Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılsın'

Edirne'de bu yıl 7-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 662'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde çok büyük eksiklikler gördüklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı açıklamada Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Organizasyonunun Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılması gerektiğini vurguladı.

'Kırkpınar Yağlı Güreş Organizasyonu Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Kıymetini daha iyi bilmemiz gerekir!"

662'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada gördükleri eksiklikleri anlattı. Yaklaşık 8 bin yıllık tarihe sahip Edirne’de, dünyada benzeri olmayan miraslarından birisinin Kırkpınar Yağlı Güreşleri olduğunu söyleyen Tekin, "Edirne’de gerçekleştirilen Geleneksel Kırkpınar Güreşleri kültürel boyutu olan en eski spor organizasyonudur. Kırkpınar Güreşlerinin Edirne ekonomisi açısından da büyük etkileri bulunmaktadır. Her yıl ayrı bir coşkuyla, şenlik ortamında gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri yurttaşlarımızın beğeniyle izledikleri, ülkemizin en önemli spor organizasyonlarındandır. Kıymetini daha iyi bilmemiz gerekir!" dedi.

"Birçok eksik tespit ettik"

 Mahalli idareler komisyonu ile toplantı yaparak bu yıl yapılan Kırkpınar güreşlerini değerlendirdiklerini ve birçok eksiklik tespit ettiklerini söyleyen Tekin,  Otopark sorunundan güreşlerin yapıldığı alana kadar birçok sorun olduğunu ifade etti.

"Devlet desteği ile tanıtımı tüm dünyaya yapılabilir"

         Organizasyonda büyük eksiklikler olduğunun altını çizen Tekin, "Hiç vakit kaybetmeden, en kısa zamanda konusunda uzman kişileri bir araya getirerek bir çalıştay yapmak lazım. Şimdiden planlama yaparak önümüzdeki yılların Kırkpınar güreşlerine hazırlanmak gerekiyor. Gönül organizasyonun en güzel şekilde yapılmasını istiyor. Ancak her şey imkan meselesi, Edirne Belediyesinin kısıtlı mali gücüyle böylesine önemli bir organizasyonun altından kalkmak mümkün değil, muhakkak suretle iktidarın mali destek sağlaması gerekir. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Kırkpınar Güreşlerine yağlı güreşlerin olimpiyatı diyebiliriz. Devlet desteği ile tanıtımı tüm dünyaya yapılabilir, organizasyon ve mali eksiklikler giderilebilir" ifadelerine yer verdi.

         Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleşen birçok spor ve kültür organizasyonları olduğuna değinen Tekin, Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin de T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yapılmasının çok faydalı olacağını dile getirdi.

"Sayın Cumhurbaşkanının bu teklife olumlu yaklaşacağını düşünüyorum"

Cumhurbaşkanının bu teklife olumlu yaklaşacağını düşündüğünü ifade eden Tekin, "Edirne Belediyesi'nin de geçmişten gelen katkı ve tecrübeleri de dikkate alınarak Edirne Belediyesi’nin de paydaşlığında yürütülmelidir. Bu konuda başta Edirne Valiliği, Belediye Başkanımız, tüm siyasi parti İl başkanları ve STK’lar ile bir araya gelerek ortak bir fikir ve eylem geliştirebiliriz. Teklimiz; daha iyi, daha güzel bir Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılabilmesi içindir!” dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ