Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı

Edirne'de kiralık ev sorunu büyüyor. Tayin dönemi nedeniyle şehre yeni atanan memurların kiralık ev arayışında olması zaten zor olan boş konut bulmayı daha da zorlaştırdı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yüzde 25 kira zam kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte fiyatları yukarı çekeceğini söyledi.

Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de kiralık ev bulmak zorlaştı. Tayin dönemi nedeniyle şehre yeni atananlar kiralık ev arayışında. Ağustos ayında ise üniversite için şehre gelecek olan öğrencilerde kiralık ev arayanlara eklenecek. Böylece zaten boş konut bulamayanlara bu iki kesimde eklenecek. Üstelik artık kira artışları yüzde 25 ile sınırlı da değil.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, yüzde 25 kira zam kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte fiyatları yukarı çekeceğini söyledi. Yeni ev kiralayacaklara da tavsiyelerde bulunan Çeker, mutlaka piyasa araştırması yapmaları gerektiğini belirterek, 1+1 kiralık evlerin kiralarının en az 10 bin lira, 2+1'lerin dairelerin ise 15 ila 20 bin civarında olduğunu dile getirdi.

AĞUSTOS DAHA DA ZOR OLACAK

Kiralık boş daire bulmanın giderek zorlaştığını söyleyen Çeker, "Kiralıklara baktığımız zaman şu anda çok az ve cevap veremiyoruz. Tayin zamanı olduğu için memurlar gelmeye başladı. Askeri personeller için eskiden lojmanları vardı. Onların da lojmanları iptal olduğundan dolayı onlar kiralık yerleri arıyorlar. Onların bir arayışları var, gümrükçülerin bir arayışı var. Şu anda onlara cevap vermeye çalışıyoruz. Aslında Edirne'de çok ev var. Belediyenin yapı kullanım belgesi vermediği bir sürü yeni yapılan ve boş bina var. Birçok insan da evini kiraya vermiyor. Kiralıklar çok kısıtlı. Öğrenciler gelmeye başlayınca nasıl cevap vereceğiz bilemiyoruz." Dedi.

“OTURMAYA HAZIR DAİRELERE YAPI KULLANIM BELGESİ VERİLMELİ”

Boş ve oturuma hazır konutlara belediyenin biran önce yapı kullanım belgesi vermesi gerektiğini ifade eden Çeker,"Bir çoğu da ondan dolayı kiraya verilmiyor. Yani müteahhit bitirmiş ama alamamış. Bu büyük sıkıntı. Hala yapı kullanım belgesi alamayanlar var. Seçim girdi. Seçim girince de yeni başkan geldi. Yeni başkanı oturtmaya çalışıyor, iş uzuyor. Herkesin müracaatları var. Yapı kullanımlarını alamıyorlar. Yapı kullanımlarını alamadığın zaman da elektriğini açamıyorsun, doğal gazını açamıyorsun, hiçbir şeyini açamıyorsun. İş sadece tapu ile olmuyor. O yüzden biraz da bundan kaynaktan sıkıntılar var" Diye konuştu.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ