• Haberler
  • Edirne
  • Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı Atatürk Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı Atatürk Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından kutlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs'ta Rum zulmünü durdurarak güveli ortam sağlayan 'Barış Harekatını' gerçekleştirdi.

Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı Atatürk Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 temmuz 1974 günü Kıbrısta Enosis tezini uygulamak isteyen Nikos Sampson darbesi üzerine büyük bir diplomatik taarruza geçen, diğer garantör devletlerin ayak sürmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri ABD başta olmak üzere NATO ülkelerinin bütün engellemelerine rağmen 20 Temmuz 1974 sabahı Kıbrıs’a barışı götürdü.

Atatürk Düşünce Derneği Edirne Şubesi Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılını kutladı. Atatürk Dünce Derneği Edirne Şubesi'nden yapılan açıklamada, “Kıbrıs Barış Harekâtı ile sadece Kıbrıs'a barış götürülmedi, aynı zamanda Türkiye'nin Akdeniz'deki güvenliği sağlandı. İlk çağlardan bu yana Doğu Akdeniz'deki en stratejik bölge olan Kıbrıs'tan, kendine gelecek askeri tehdidin önünü kesmenin yanında, batmaz uçak gemisi konumundaki bu güzel adadan Ortadoğu ülkelerine yönelecek tehdidin de önünü kesme konumuna girildi.” Sözlerine yer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulunca yapılan açıklamanın sonunda “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, 50 yıl önce Kıbrıs'ta barışı sağlayan kahraman şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere, dönemin siyasal önderlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.” Dedi.

HABER MERKEZİ