• Haberler
  • Edirne
  • Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı törenle kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı törenle kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. Yılı kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nde tören düzenlendi. Törene katılan Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, gazilerle bir araya geldi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıldönümü vesilesiyle gazilerimizi ziyaret etmek istediklerini söyleyen Zehin, "Gerek Kıbrıs Barış Harekatı'nda, savaşta, iç güvenlik harekatında kaybettiğimiz tüm şehitlerimize bu vesile ile Allah'tan rahmet diliyoruz. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Bizi burada ağırladıkları için gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün onlarla sohbet ederek, harekat ile ilgili hatıralarını dinlemiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş ise 49 yıl önce kahraman Türk askerinin Girne sahiline adım attığını vurguladı. Gazilerle bir arada olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Özbaş, “Kahraman gazilerimiz sayesinde bugün vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. Adaya barış, huzur ve güvenliği getirmek adına gerçekleştirilen barış harekatının 49. yıldönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Mehmetçik olarak 498 şehidimiz mevcut ayrıca 70 mücahidimiz şehit olmuştur. Bin 200'ün üzerinde kahraman Mehmetçik yaralanmıştır. 49. yıldönümünde burada kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir ise tüm gazilerin heyecan ve gurur içerisinde olduğuna değindi. Harekatın 49. Yıl dönümünü kutladıklarının altını çizen Demir, "Harekat esnasında 498 şehidimiz var. Onlara ve hayatını kaybeden gazi arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler oraya giderken savaş için değil barış için gittiğimizi biliyorduk. Ama indiğimizde öyle hiç barış havası görmedik ve ateşle karşılaştık. Oradaki soydaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla gittik. İyi ki de gitmişiz” diye konuştu.

Barış Karapaça