• Haberler
  • Edirne
  • Kent konseyi üretim grubu Sarayiçi'nde KADES uygulamasının tanıtılmasına destek oluyor

Kent konseyi üretim grubu Sarayiçi'nde KADES uygulamasının tanıtılmasına destek oluyor

Edirne Kent Konseyi üretim grubu 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Sarayiçi'nde açtığı stantta hem üretim yapıyor hem satış yapıyor hem de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Kent konseyi üretim grubu Sarayiçi'nde KADES uygulamasının tanıtılmasına destek oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk’ün ata sporu yağlı güreşin olimpiyatı 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yerli yabancı birçok turist katılıyor.

Kente gelen misafirlere hizmet sunmak için Sarayiçi Er Meydanı’nın çevresine kurulan satış notalarında stant açan Edirne Kent Konseyi kadın meclisi üyeleri çeşitli satışlar yapıyor.

Tatlı tuzlu birçok ürün yapan kadınlar, hem sosyal hayata katılmış oluyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Konsey üyeleri tüm kadınların telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesini hedefleyerek bu konudaki çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Üyeler İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından KADES uygulamasının anlatıldığı broşürleri alarak kadına şiddetin azaltılması yönündeki çalışmalara katkı sunuyor.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, 15 yıldır Kırkpınar’a gelerek gıda üretimi yaptıklarını söyledi.

Hem kadınların sosyal hayata katılmaları hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla çeşitli çalışma ve projeleri hayata geçirdiklerini belirten Karaman, “Kırkpınar dolayısıyla kente gelen güreşçiler, aileleri ve güreş severlerin stanttan alışveriş yaparak bizlere destek oluyor. Kadın hedefli çalışmalardan birisi olarak kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olan Kadın Destek Uygulaması (KADES) konusunda da gelen müşterileri bilgilendiriyoruz. KADES uygulamasını daha fazla duyurmak adına yapılan çalışmalara destek vermek için, uygulamanın telefonlara yüklenmesini sağlamak ve özellikle de konumlarının sürekli açık olması gerektiğini gelen müşterilere hatırlatıyoruz”

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürleri müşterilere verdiklerini ifade eden Karaman, KADES’in etkin kullanımı hakkında ayrıca bir bilgi verdiklerini aktardı.

Gelen kadın müşterilere uygulamanın telefona indirilmesi yönünde yardımda bulunduklarını dile getiren Karaman, hedeflerinin daha fazla kadına ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN