• Haberler
  • Edirne
  • Kasap ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler arttı

Kasap ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler arttı

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından okul çevrelerinde gıda satışı yapan işletmeler, kasap ve toplu tüketim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Kasap ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Süloğlu ilçesindeki kasap ve toplu tüketim işletmelerinde denetim yapan ekipler, pişmemiş köfte ve sucuk, kanatlı et, tek tırnaklı hayvan eti numunelerini analizi için kontrol laboratuarına sevk etti.

Gıda Kontrol Görevlileri tarafından Süloğlu ilçe genelindeki  lokanta, kafe, restoran, okul kantinleri ile okul çevresindeki fastfood işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edildi. Ürün kontrollerinin yanı sıra tüketime sunulan et ürünlerinden Türk Gıda Kodeksine uygunluk ve ürün bileşimini kontrol amacıyla numune alma çalışmaları yapıldı.

Keşan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından da ilçedeki okulların çevresinde bulunan işletmelere yönelik denetim yapıldı.

“Tarladan Sofraya Sağlıklı ve Güvenli Gıda” sloganı doğrultusunda, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla yapılan denetimde işletmelerin hijyen şartları, ürün muhafaza koşulları, son kullanma tarihleri ve etiket kontrolleri yapıldı.

Alınan numuneler analiz için Edirne kontrol laboratuarına sevk edildi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar