Karantina iddialarına yalanlama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Edirne ceza infaz kurumlarında kalan hükümlülerin korona virüsü salgını dolayısıyla, karantinaya alındığına dair iddiaları yalanladı. Açıklamada, korona virüsü nedeniyle karantinada hükümlü/tutuklu bulunmadığı belirtilirken virüs tehdidine karşı tüm ceza infaz kurumlarında tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Karantina iddialarına yalanlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Edirne ceza infaz kurumlarında kalan hükümlülerin korona virüsü salgını dolayısıyla, karantinaya alındığına dair iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'nda yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de bulunan tüm ceza infaz kurumlarında korona virüsü nedeniyle karantinaya alınan hükümlü/tutuklu bulunmadığı açıklandı.

Açıklamada, Edirne'de bulunan tüm ceza infaz kurumlarında korona virüsüne karşı tüm tedbirlerin alındığı belirtilirken; 'Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Edirne Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlülerin COVID-19 salgını dolayısıyla, karantinaya alındığına dair 'Edirne cezaevinde karantinaya alınma olmuş!'  şeklinde haberlerin yer almasına ilişkin bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün talimatı gereği, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde bulunan tüm ceza infaz kurumlarında da COVID-19 salgını kapsamında gerekli olan tüm tedbirler en üst düzeyde alınmıştır. Ceza infaz kurumlarımızda COVID-19 şüphesi bulunan ya da bu nedenle karantinaya alınan hükümlümüz/tutuklumuz bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin ve paylaşımların gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Resmi açıklamalar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi önem arz etmektedir' ifadelerine yer verildi. 

Bakmadan Geçme