Karakoç mazbatasını törenle aldı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç mazbatasını törenle aldı.

Karakoç mazbatasını törenle aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç mazbatasını törenle aldı.

Edirne Barosu’nun 50. Olağan Genel Kurulu yoğun bir rekabet içinde geçti. Baro başkanlığı seçiminde, mevcut başkan Gökhan Karakoç ile birlikte Özgür Yıldırım ve Neslihan Türkay’ın da yer aldığı yarışta, Karakoç güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmişti. Karakoç ve yeni yönetim kurulu üyeleri, mazbatalarını 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Muhammed Korkmaz’ın katılımıyla düzenlenen törenle teslim aldı.

Mazbata töreninde konuşan Av. Gökhan Karakoç, yeniden seçilmenin kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu vurguladı. "Devletleri ve milletleri ayakta tutan en önemli unsur adalettir" diyen Karakoç, bu doğrultuda baroların, yargı sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu ve avukatların toplumda adaletin teminatı olduğunu belirtti.

Yeni dönemde baronun çalışmalarının, mesleğin sorunları, meslektaşların talepleri ve toplumun adalete olan güveninin artırılması yönünde devam edeceğini ifade eden Karakoç, Edirne Barosu’nun bu genel kuruldan çıkan iradesinin, hem baroya hem de Türk hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Karakoç, ikinci döneminde de meslektaşlarıyla birlikte baronun sorunlarına çözüm bulmak ve toplumsal adalet inancını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Karakoç'un Yönetim Kurulunda Taner Balta, Göktuğ Bozkurt, Cansın Çoğal, Büşra Ağır Ürkmez, Görkem Sıragezen, Ataol Aydın, Utku Deniz Uludağ, Firdevs Melis Mesareci Ceylan, Mertcan Yalçın ve Aygül Ulubey Ergüden,  Denetleme Kurulu'nda Mehmet Sefa, Zeki Geliş ve Murat Gürkanyer alırken, Disiplin Kurulunda Canan Yalçın, Muzaffer Çelik, Alican Gül, Mehmet Rifat Sarıoğlu, Mehmet Aksu yer alırken, Türkiye Barolar Birliği Delegelerinde ise Alper Pınar, Semih Altınok ve Edip Can Yayalar yer aldı.

Karakoç'un konuşmasının ardından günün anısına Edirne Adliyesi önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

KUMRU ÖNGÜN