• Haberler
  • Edirne
  • Karaburun, huzur ve güven toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi

Karaburun, huzur ve güven toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi

Medrese Alibey Mahallesi'nde gerçekleşen huzur ve güven toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, taleplerini dinleyerek ilgili birimlere not aldırdı.

Karaburun, huzur ve güven toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha güvenilir, daha rahat ve daha yaşanabilir bir mahalle için huzur ve güven toplantılarına aralıksız olarak devam ediyor. Medrese Alibey Mahalle Muhtarlığı öncülüğünde bir kıraathanede gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun da katıldı.

Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Müdürü Karaburun, sorunların çözümü için start verdi.

Toplantıda İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Edirne İl Emniyet Müdür yardımcıları, personeller ve mahalle sakinleri katıldı. Mahallelinin sorunlarını dinleyerek ilgili birimlere not aldıran Müdür Karaburun, şikâyetlerin çok olduğu bölgelerde bizzat inceleme yapacağını ve sorunların çözümü için çalışma yapacağını dile getirdi.

Vatandaşlar en çok metruk binalar, abartı egzozlu motosikletler ve geç saatlerde gerçekleştirilen düğünlerden dolayı rahatsız olduklarını söyledi.

" Gönül rahatlığı ile sokaklarda gezebilirsiniz "

Edirne'de tüm personelin 7/ 24 aralıksız olarak görev yaptığını ve canla başla çalıştığını aktaran Müdürü Karaburun,  "Gönül rahatlığı ile sokaklarda gezebilirsiniz. Son dönemde arkadaşlarımızın gayretiyle bizim aramızda, çarşıda, pazarda, mahallede, karşımızda ve yanımızda olan ama normal şartlarda mahkeme bu insanlar ile ilgili hüküm vermiş arkadaşlar vardı, bunları biz son 3 ayda tek tek topladık. Adliye ile işi olan bin 400 kişiyi biz götürdük adli makamlara teslim ettik. Şu anda mahkemelerle işi olan çok az arkadaş var. Toplumda aranan şahıs bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Müdür Karaburun,  “Biz polisiz, banka hesap numaran ele geçirildi gibi bahanelerle arayan insanlar olabiliyor. Bunlara sakın inanmayın. Polis hiçbir şekilde gelip evden para almaz. Vergi dairesinin bile para alması gerekiyorsa o bile bankadan yatır diyor. Devlet gelip evden para almaz. Sakın kimseye kanmayın” dedi.

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, göçmen kaçakçılığı konusundaki mücadelenin sıfıra indirilene dek süreceğini belirtti.  Dilek Şahin