Karaağaç Mahalle Muhtarından Pazarkule yorumu

Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda yapılan modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hem kent ekonomisine hem de Karaağaç'a olumlu yansımalar olduğunu söyleyen Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Pazarkule Gümrük Kapısı'nın hak ettiği görünüme kavuştuğunu belirtti.

Karaağaç Mahalle Muhtarından Pazarkule yorumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Edirne merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi'nde bulunan ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda 2 yıl önce Aralık ayında başlatılan modernizasyon çalışmalarının sona ermesinin ardından hem modern bir görünüme kavuşması, hem de yolcuların konforu açısından çeşitli bölümlerin eklenmesi memnun ediyor. Peron, personel sayısı ve tedbirlerin artmasıyla birlikte işlemler hızlandı. Bu durumda hem bölgeye, hem de kente katkı açısından büyük fayda sağlanmış oldu.

"Gelen misafirler ilk önce Karaağaç'a uğruyor"

Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarının ardından hak ettiği görünüme kavuştuğunu söyleyen Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Yurt dışından gelen insanların ilk önce Karaağaç Mahallesi'ne uğradığını ve buradaki esnafa da katkısı olduğunu aktardı.

Pazarkule Sınır Kapısı'nda 1 giriş ve 1 çıkış olan peron sayısının, 3 giriş ve 3 çıkış olmak üzere 6'ya çıkarılması, gümrük sahasındaki 4 bin metrekarelik kullanım alanının 22 bin metrekareye kadar genişletilmesi sonrası hem daha modern bir görünüm oluşturuldu hem de oluşturulan arama hangarı, sosyal donatılar, personel binaları, yolcu binasındaki idari üniteler, zemin kattaki mağazalarla yolcuların daha konforlu giriş çıkışları sağlandı.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın, özellikle yaz aylarında Kapıkule’de yaşanan yolcu yoğunluğunu azaltmada da alternatif bir güzergah olduğunu söyleyen Muhtar Korkan, yapılan çalışmanın hem kente hem de Karaağaç Mahallesi'ne katkı sağlamaya başladığını ifade etti.

Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarının ardından hak ettiği görünüme kavuştuğunu söyleyen Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Karayolları ve devletin ilgili birimlerine teşekkür etti.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın yıllar sonra hak ettiği görünüme kavuşmasının hem kente hem de Karaağaç Mahallesi'ne büyük katkı sağladığını söyleyen Muhtar Korkan, "Pazarkule Gümrük Kapısı üvey evlat görme muamelesinden kalktı. Oraya gittiğim zaman bütün gönül yorgunluğum bitiyor. Pazarkule'ye gittiğimde sanki dünyaya yeniden gelmiş gibi mutlu oluyorum. Çünkü oradaki güzelliği görünce hayran kalıyorum.  Yurt dışından gelen insanlar ilk önce Karaağaç mahallemize uğruyor. Orasının modernize edilmesi bizler için de sevindirici bir durum oldu. Giriş çıkışlar arttı. Yapılan çalışmalar hızlı şekilde tamamlandı ve gurbetçi sezonuna yetişti" dedi.

"Kötü görüntü oluşturan ne varsa tam teşekküllü elden geçirilmeli"

Pazarkule yolundan merkeze doğru gelirken oradaki kavşağın badanasıyla, camları kırık olan yerleriyle kötü görüntü oluşturan ne varsa tam teşekküllü olarak yapılması gerektiğini söyleyenMuhtar Korkan,   belediye başkanının talimatıyla duvarların bembeyaz boyanması ve güzel modern bir görünüm oluşturulmasının bu bölgeyi daha ilgi çekici hale getirebileceğini ifade etti.

Kumru Öngün

 

 

KUMRU ÖNGÜN