• Haberler
  • Edirne
  • Karaağaç'a ulaşım, daha hızlı ve daha konforlu hale gelecek

Karaağaç'a ulaşım, daha hızlı ve daha konforlu hale gelecek

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Karaağaç mahallesine ulaşımın sağlandığı Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün bağlantı yolları için başlatılan projenin şantiye alanında incelemelerde bulundu. 5 bin nüfusa sahip Karaağaç Mahallesi'nin ulaşımına kolaylık sağlayacağını hem de tarihi köprülerin yüklerinin hafifleyeceğini söyleyen Başkan İba, 'Gövde uzunluğu 1943 metre olan köprümüz, bağlantı yolları da hizmete açıldığında toplam uzunluğu 7 bin 600 metreye ulaşarak, Pazarkule Sınır Kapısı'na kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak.' Dedi.

Karaağaç'a ulaşım, daha hızlı ve daha konforlu hale gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                'Tarihi köprülerin yükü hafifleyecek'
                AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Vatandaşların hizmeteni açılan ve bağlantı yolları ile birlikte 7 bin 600 metrelik kesintisiz ulaşım imkânı sağlayacak Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün bağlantı yollarının tüm hızıyla devam eden yapım aşamasında şantiye alanında çalışmaları yerinde inceledi.
                5 bin nüfusa sahip Karaağaç Mahallesi'nin ulaşımın sağlandığı Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün bağlantı yollarının son sürat devam eden çalışmalarla faaliyete geçmeye hazırlandığının müjdesini veren Başkan İba, 'Edirne'mizde yaklaşık 5 bin nüfusa sahip Karaağaç Mahallesi'nin ulaşımın sağlandığı Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün bağlantı yolları son sürat devam eden çalışmalarla faaliyete geçmeye hazırlanıyor. 2017 yılında hizmete giren bu değerli yatırımın bağlantı yolları da tamamlandığında, hem trafik hızlanacak hem bölge ticaretinin ilerlemesi sağlanacak hem de tarihi Meriç Köprüsü'nün yükü hafifleyerek korunmasına katkı sağlanacak' dedi.
                'Kesintisiz ulaşım sağlanacak'
                Gövde uzunluğu bin 943 metre olan köprünün, bağlantı yollarının da hizmete açıldığında toplam uzunluğun 7 bin 600 metreye ulaşacağını belirten Başkan İba, Pazarkule Sınır Kapısı'na kadar kesintisiz ulaşım sağlanacağının müjdesini verdi.
                2018 yılında projede yaşanan sıkıntıyı ilettiklerinde destek olarak çalışmalara hız veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teşekkürlerini ileten Başkan İba,  bölgeye yapılan bu değerli yatırımın, Edirne'ye ve memlekete hayırlı olmasını diledi.
                Kent merkezi ile yaklaşık 5 bin kişinin oturduğu Karaağaç Mahallesi ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan bin 943 metre uzunluğundaki köprü son Başbakan Binali Yıldırım tarafından 2017 yılında hizmet vermeye başlamıştı. 2013 yılında temeli atılan ve 2017'de hizmete giren köprünün bağlantı yolları tamamlanamamıştı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan destek istemesinin ardından bölgede şantiyeler kurulmuş ve harekete geçilmişti.
                Bağlantı yollarının yapımı devam eden Mehmet Müezzinoğlu köprüsünün bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla birlikte ulaşımın hızlanması ve bölge ticaretinin gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. 7 bin 600 metrelik kesintisiz ulaşım sağlayacak köprü ile birlikte Tarihi Meriç ve Tunca köprülerinin de yükünün hafifletilmesi ve tarihi dokuların korunması amaçlanıyor.
Kumru Öngün