Kanalizasyon atıkları Tunca Nehri'ni kirletiyor
Tunca Nehri'nin Saraçhane'den geçen bölgesine arıtılmadan bırakılan kanalizasyon atıkları tehlike saçıyor
Edirne'nin önemli noktalarından olan Tunca Nehri'ne bırakılan kanalizasyon atıkları, çevre kirliliğine yol açıyor ve tehdit oluşturuyor. Kışın taşkınlarla, yazın ise kuraklık, ot öbekleri ve çöplerle gündeme gelen Tunca Nehri, bu kez arıtılmayan kanalizasyon atıkları ile kirletiliyor.
Tunca Nehri’nin Saraçhane’den geçen bölgesine arıtılmadan bırakılan kanalizasyon atıkları çevre kirliliğine neden oluyor. Acı Çeşme Mezarlığı karşısındaki tarım arazilerine de yayılan kanalizasyon doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor.
Kanalizasyondan gelen çöpler nehir yatağını kirletip,su akışının önünde set oluşturuyor. Tarım arazilerin sulanmasında kullanılan ve kentin önemli su kaynaklarından olan Tunca Nehri, fosseptikle kirletildiği bölgede Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından temizleniyor.
Kanalizasyon atıklarının bırakıldığı yerde yüzlerce dekar tarım arazi bulunuyor. Sadece kanalizasyon atıkları değil, plastik ve cam şişeler gibi evsel atıkların yanı sıra eski araç lastikleri de Tunca Nehri’nin kirletilmesine neden oluyor. Kanalizasyon atıklarının karıştığı Tunca nehrinden binlerce tarım arazisi sulanıyor ve bu arazilerde yetişen ürünler sofralara kadar uzanıyor.
Kumru Öngün