• Haberler
  • Edirne
  • Kamu kurum temsilcileri ve personeline protokol kuralları eğitimi

Kamu kurum temsilcileri ve personeline protokol kuralları eğitimi

Edirne Valiliği ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen program çerçevesinde kentteki kamu kurum temsilcileri ve personeline 'Protokol Kuralları ve Uygulamaları' eğitimi verildi.

Kamu kurum temsilcileri ve personeline protokol kuralları eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim, yoğun ilgi gördü. Devecihan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde konuşan Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne’nin Trakya dışında Balkanlar’ın da cazibe merkezi olduğunu söyledi.

"500 yıllık protokol birikimi katılımcılara aktarılacak"

Edirne’nin coğrafi konumu açısından pek çok üst düzey siyasi konuğu ve yabancı devletlerin üst yöneticilerini misafir ettiğini söyleyen Yörük, “Gelen yabancı konukların en iyi şekilde ve devlet ricaline, bin yıllık devlet geleneğimize uygun bir şekilde ağırlanabilmeleri, karşılanabilmeleri ve uğurlanabilmeleri için protokol eğitiminin gerekli olduğunu düşündük. Dışişleri Bakanlığı görevlileri hariciye geleneğinin 500 yıllık protokol birikimini katılımcılara aktaracak. Eğitimin düzenlenmesine katkıda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Yörük’ün konuşmasının ardından programda Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü protokol kuralları ve uygulamaları eğitmeni Pınar Koç sunum yaptı.

Protokolün çocuklukta anne ve babaların koyduğu kurallarla bağdaştığına dikkat çeken Koç, dakiklik, titizlik, soğukkanlılık, ağırbaşlılık, alçakgönüllülük, terbiye, nezaket, zarafet ve hoşgörünün protokolün kurallarından olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü Görevlisi Deniz Cankaya ise protokolde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

İki oturumdan oluşan program, gün boyunca protokol sunumu ile devam etti. Programa Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, kurum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.