Kalbini çantasında gezdiriyor

Edirne'de yaşayan Ahmet Sanrı, yaşadığı hastalıktan sonra kalbinden operasyon geçirdi. Operasyonda takılan yapay kalp yol arkadaşı oldu.

Kalbini çantasında gezdiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet Sanrı, 2016 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 4 yıl süren tedavinin ardından, 2020 senesinde takılan yapay kalp ile yaşamaya başladı. Omzuna taktığı çantasındaki makinesiyle ve vücudunun belirli noktalarında bulunan kablolarla yaşamına devam ediyor.

İstanbul’da tedavi olan Sanrı, Çantasında taşıdığı kalbiyle yaşamaya alıştı. ,ilk zamanlarda çok zahmet çektiğini dile getiren Sanrı, “Önceleri çok zahmet çektik artık rahatım yani. Tabii zorlukları var ama.” Dedi.

Eskiden makineye takılı pillerin daha uzun süre gittiğini söyleyen Sanrı, “Bunun özel şarj makinası var. Pilleri devamlı içinde duruyor. Üstünde de dört tane alanı var. 4 tanesi şarjda duruyor iki tanesi de makinada. Eskiden makinaya takınca 20 saat götürüyordu, şimdi 10-12 saat arası götürüyor.” Sözlerini kullandı.

Sanrı. Sözlerine şöyle devam etti: “Yürüyüş yaptığın zaman çabuk bitiyor, oturduğun zaman daha uzun süre gidiyor. Kalp ne kadar yorulursa Çarşıya giderken iki tane de yedek yanımda taşıyorum. Bunu takmasalardı ölecektim. Kalbim bitmiş hiç kan pompalamıyordu, 140-150 kilolara gelmişti vücudum. Sağ olsun Oğuz hocamız, Korhan Hocamız. Sağ olsunlar ilgilendiler bizimle. 3 günde 23 kilo ödem arttırdılar bana. Ondan sonra ameliyata girdik. Bir hafta yoğun bakımda kaldım. Sonra hayatıma bununla devam. Şimdi bütün hayatım piller.”

Çantasında taşıdığı yapay kalp ile beraber bahçesinde ekim yapan, arabasıyla gezen, bisiklet süren Sanrı, bu durumdan memnun olduğunu ve kalp nakli istemediğini söyledi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar