Kahveyi muhafaza etmenin püf noktaları

Birçok kişinin tutkunu olduğu Türk kahvesi saklama koşulları lezzeti ve tazeliği için sanıldığından çok daha fazla bir önem taşıyor. Edirneli kahve satıcısı Ahmet Çakır, kahveyi muhafaza ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Çakır, öğütülmüş kahvenin iki saat içerisinde bayatlamaya başladığını ifade etti.

Kahveyi muhafaza etmenin püf noktaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahve çok çabuk bozulan bir madde olduğu için, tazeliğini korumak önemlidir. Bayat ya da bozulan bir kahve ile kahve pişirdiğinizde kahve tadını almanız mümkün olmayabilir. Edirneli kahve satıcısı Ahmet Çakır, Türk kahvesi nasıl saklanacağını ve tazeliği nasıl koruyacağını anlattı.

Kahve satıcısı Ahmet Çakır, Kahve alacaklar için tavsiyelerde bulundu. Kahvenin dünyada 70 ülkede yetiştiğini daha dalındayken yanındaki meyvelerin kokusundan etkilendiğini belirtti. Kahveyi kahve satan dükkânlardan almanın önemini vurgulayan Çakır, kahve çekirdek olarak alındığında üç aya yakın bozulmadan tazeliğini koruyabilir. Kahveyi öğüttükten sonra iki saat sonra bayatlamaya başlar. Kahve bir meyve olmadığı için bir meyvenin çekirdeği olduğu için bozulmaz ama bayatlar. Bayatlayan kahve kesilir köpürmez. Sadece kahve satan dükkanlardan alınırsa koku sinmez Kahve buzdolabında kesinlikle saklanmaz. Bazı insanlar buzdolabında saklıyor bu tamamen yanlış ve Kahveyi evde hava almayan kavanozda saklanmalı baharatın yanında saklandığı zaman kokusu siner Kahve kahveciden alınmalı taze çekilmesini gerektiğini önerdi.

"KAHVE BUZDOLABINDA SAKLANMAZ"

Kahvenin buzdolabında saklanmaması gerektiğini söyleyen Çakır, “Bazı insanlar buzdolabında saklıyor bu tamamen yanlış ve Kahveyi evde hava almayan kavanozda saklanmalı baharatın yanında saklandığı zaman kokusu siner. Kahve kahveciden alınmalı taze çekilmeli muhafazası bazıları kahveyi zımbalayıp veriyor bu da çok yanlış Kahvenin içine düşebilir ve Kahve hava almamalı bayatlamadan kalır. Kahvenin taze çekildiğini insanlar görmeli” şeklinde konuştu.

‘’GENÇLERİN ELLERİNDE GEZDİRDİKLERİ BARDAKLARDA KAHVE YOK’’

Gençlerin ellerinde son zamanlarda bazı markaların bardakların içinde kahve olmadığını belirten Çakır, ‘’kahvenin son zamanlarda arttığını düşünmüyorum bence gençlerin ellerinde gezdirdiği bardaklardaki kahve değil kahvenin içinde zaten şeker var o yüzden kahvenin içinde süt bile olmaz. İçerisinde tatlandırıcı şuruplar var. Kahve şekersiz içilir Kahvenin kendi özünde şeker var onun için ilave şeyler olmaz. Kahve acı olmalı o tadı almalılar” dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar