Kaçak 99 lüks araca el konulacak

Türkiye'ye yurtdışından kaçak yollarla getirildiği tespit edilen 99 lüks otomobile el konma kararı verildi.

Kaçak 99 lüks araca el konulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Cumhuriyet Savcısı Abdülkerim Kardaş'ın yurtdışından sahte belgelerle Audi, BMW, Mercedes gibi lüks araçlar getirerek Türkiye'de satan şebeke üyeleri hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi.

Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 4 şüpheli hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerin Bulgaristan'dan Türkiye'ye Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarını kullanarak bugüne kadar 200-300 lüks araç soktuğu bilgisi yer aldı.

Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan şüphelilerden M.M M'in cep telefonda yapılan incelemede ise birçok aracın fotoğrafının ve plakasının bir takım kişilere gönderildiği, aracın satılması konusunda pazarlık yapıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin kaçak yollarla ülkeye getirdikleri araçlardan halen Türkiye'de bulunduğu tespit edilen 99 lüks otomobile Edirne 2. Sulh Ceza Hakimliğince el konulma kararı verildi.

Şüpheliler hakkında "kaçak yolla ülkeye getirdikleri araç sayısı, suçtan elde ettikleri muhtemel gelir, kaçakçılığı meslek edinmeleri"  göz önüne alınarak "en üst hadden"  2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

- Türkiye'ye getiren şoföre 50 - 100 leva veriyorlar

İddianamede şebeke üyelerinin, hazırlanan sahte evraklarla lüks otomobilleri Türkiye'ye getiren şoförlere 50 (120 lira) ile 100 (240 lira) leva verdiği bilgisi yer aldı.

Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden, gerek resmi kurumlardan temin edilen evraklarla, gerekse sahte evraklar tanzim edilerek araçların ülkeye getirildiği anlatılan iddianamede şu ifadeler yer aldı.

"Araç getirme hakkına sahip şahıslar üzerine tescillendiği ya da araçların bu şahıslara ülkeye sokma kaydıyla teslim edildiği, bu şahıslara cüzi miktarda ödeme yapılarak araçların gümrük işlemlerinin aldatıcı işlem ve davranışlarda bulunularak yapıldığı ve araçların Türkiye'ye girişinin sağlandığı, araçların Türkiye'deki bir şahsa teslim edilmesi sonrasında aracın girişini yaptıran şahısların bir kaç saat sonra ya da aynı gün içerisinde araçsız olarak yurt dışına çıktığı belirlenmiştir.

Bu şekilde yurda sokulan araçların hak sahibi olmayan kişilere menfaat karşılığı kullandırıldığı, bu nedenle araçların kaçakçılık konusu olduğu, sahte belgeler ibraz ederek, aracı kendisininmiş gibi göstererek, Türkiye'ye yolcu ya da misafirmiş gibi girmek şeklindeki eylemi ise 5607 sayılı kanunun 3/2 maddesinde yer alan 'aldatıcı işlem ve davranış olarak' kabul etmek gerektiği, araç sayısı gözetildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçu zincirleme biçimde işlediği anlaşılmıştır."