• Haberler
  • Edirne
  • İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırıma dikkat çektiler

İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırıma dikkat çektiler

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen öğrenci toplulukları buluşuyor etkinliğinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırıma dikkat çektiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen öğrenci toplulukları buluşuyor etkinliğinde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Balkan Kongre Merkezi önünde yapılan etkinlikte stant açan Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrenciler, İsrail’i protesto etti.

İsrail’in Filistin’e yönelik soykırımına dikkat çekmek amacıyla sergi açan topluluk basın açıklaması düzenledi.

Üniversiteli gençlerle birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen öğrenci toplulukları buluşuyor etkinliğinde bir araya geldiklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu Başkanı Eren Çam,  "Burada 100'den fazla öğrenci topluluğumuz kendilerini tanıtarak üye çekmeye çalışıyorlar. Biz de Filistin'de yaşanan zulmü unutmamak adına burada küçük bir sergi hazırladık. Burada gezen öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının görmesi için bu şekilde bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Son 1 yıldır savaşın sıcaklığını takip edebildiklerini söyleyen Çam, "Ama aslında bu savaş 1948'den beri devam ediyor. Son 1 senedir ise insanlık dışı bir soykırım yaşanıyor şuan Filistin'de. Burada bazı öğrenci arkadaşlar için bunu yaptık. Bazı arkadaşlara göre bu davayı savunmak ve Filistin halkının yanında durmak mantıksız ya da saçma geliyor.  Aslında buradaki olay sadece Filistin'i savunmak ya da Lübnan'da yaşanan saldırıları kınamak değil, Çünkü İsrail'in inancına göre aslında bu savaş aslında bizim topraklarımıza da bir gün gelebileceğini işaret ediyor. Biz sadece onları değil, kendi haklarımızı da savunmak için bu şekilde bir etkinlik düzenliyoruz. Buradaki tek amacımız daha fazla masum kadının, çocuğun ve insanın hayatını kaybetmemesi" ifadelerine yer verdi.

KUMRU ÖNGÜN