• Haberler
  • Edirne
  • IŞIK, ÇALIŞMALARININ SONUCUNU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI

IŞIK, ÇALIŞMALARININ SONUCUNU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI

Edirne'de düzenlenen 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Türkiye şampiyonası final müsabakalarında 200 Metre Kelebekte 02:31:90'lık derece ile büyük başarıya imza atan Edirne Yüzme Eğitim Merkezi (EYEM) sporcularından Beyza Işık, su korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda Türkiye şampiyonu olmanın sevincini yaşıyor.

IŞIK, ÇALIŞMALARININ SONUCUNU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su sporlarına olan merakı su korkusunu yenmesi için yüzmeye başlayan Beyza Işık, su korkusunu yenmesinin ve çalışmalarını devam ettirmesinin ardından Türkiye şampiyonluğu elde etmenin gururunu yaşadı.

                8. sınıf öğrencisi Beyza Işık, okul ve antrenmanları beraber sürdürerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.                
                Gösterdiği başarı ile küçüklerine ve su korkusu olanlara da örnek olan Beyza Işık, 33 şehirden 587 sporcunun katıldığı Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen müsabakalarda ter dökerek, gece gündüz demeden gösterdiği fedakârlığın karşılığını Türkiye birinciliği elde ederek topladı.

                Hafta içi her sabah 5'te havuza gidip çalışmalarını sürdüren 12 yaşındaki Beyaz Işık, 8'de ise okula giderek ders başı yapıyor. Hem okulu hem yüzme sporunu bir arada başarılı şekilde sürdüren Işık, azmi sayesinde Türkiye şampiyonluğu elde etti.

'Eğlenceli vakit de geçiriyordum çok zor olmadı'         

                6 buçuk yıldır yüzme sporu ile ilgilendiğini söyleyen12 yaşındaki Beyza Işık, 'Yaz tatilinde denize ve havuza kendim gidebilmek için başlamıştım. Sadece yüzmeyi öğrenip sonrasında bırakmayı düşünüştüm hiç hedef koymamıştım. Daha sonrasında suyu daha çok sevdim bırakmadım. Şuan Türkiye Şampiyonu oldum çok mutluyum. Aynı zamanda eğlenceli vakit de geçiriyordum çok zor olmadı.' dedi.

                'Sabah 5'te kalkıp 6'da havuza geliyorum'

                12 yaşındaki Beyza Işık, ilk başta yarışı bitirdiğinde nasıl derece aldığına inanamadığını ve şaşkınlık yaşadığını belirtti.
                Işık, 'Resmi sonuçlar açıklandığında çok mutlu oldum. Bu sporu yapmak isteyenler su korkusunu yenerek bir an önce yüzmeye başlasınlar. Her gün çift olmak üzere haftada 10 antrenman yapıyoruz. 6 tane de su antrenmanının dışında çalışmamız var. Sabah 5'te kalkıp 6'da havuza geliyorum. 8'de çıkıp tekrar okula gidiyorum. 8. Sınıf öğrencisi olduğum için bu yıl dersler daha zor. Okuldan geldiğimde 5'ten 8'e kadar havuzda kalıp antrenman yapıyorum. Zor oluyor ama sonunda başarılar gelince mutlu oluyorum.' Şeklinde konuştu.

                'Beyza'nın su korkusunu yenmesi küçüklerine örnek teşkil ediyor'

                Hafta sonu Edirne'de düzenlenen Türkiye yüzme federasyonu 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesinin Final Müsabakalarında sporcularından olan Beyaz Işık'ın, 200 metre kelebek branşında 02-31-90'lık derecesi ile Türkiye şampiyonu olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten Edirne Yüzme Eğitim Merkezi (EYEM)Antrenörü Onur Kaplan, Beyza'nın su korkusunu yenerek bu noktalara gelmesi ve performans sporcusu olmasının örnek olduğunu söyledi.

                12 yaşındaki Beyaz Işık'ın bu başarısının yüzme sporuna meraklı olanlara örnek olduğunu belirten Kaplan, 'Seneye milli takım seçmeleri başlayacak. Bu yüzdüğü derecelerle orada daha başarılı olacağına inanıyoruz. Genelde bizim çocuklarımızın küçük yaşta su korkusu oluyor. Havuza geldiklerinde bir çekinceleri oluyor. Bunu zamanla suya girdiklerinde aşıyorlar. Beyza da o öğrencilerimizden birisiydi. Zamanla bunu aşarak performans grubuna geçerek büyük bir başarıya imza attı. Bunun için su korkusuyla gelen başarı diyebiliriz.' Şeklinde konuştu.
Barış Karapaça