• Haberler
  • Edirne
  • İş insanları, Trakya Kariyer Fuarı'nda öğrencilere deneyimlerini anlattı

İş insanları, Trakya Kariyer Fuarı'nda öğrencilere deneyimlerini anlattı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle Trakya Üniversitesinin (TÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen Trakya Kariyer Fuarı'na katılan iş insanları, öğrencilerle bir araya gelerek mesleki tecrübelerini paylaştı.

İş insanları, Trakya Kariyer Fuarı'nda öğrencilere deneyimlerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın son gününde, alanlarında Türkiye'nin önde gelen firmalarının yönetim kurulu başkanları öğrencilerle bir araya geldi. Şirketlerin kuruluş hikayesini anlatan iş insanları, öğrencilerin sorularını yanıtlayıp kariyer hedefleriyle ilgili tavsiyeler vererek geleceğe yönelik çaba gösterilmesi gerektiğini aktardılar.

İlk olarak yaptığı sunum ile öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Çebi Karahan, teknolojinin ilerlemesiyle iş yaşamının değiştiğini söyledi.

Dijital çağın yaşandığını belirten Karahan, çağın gereklerine uygun iş modelleri ve departmanlar kurulduğunu ve dijital dönüşümle birlikte ticaretin yapısının da değiştiğine değindi.

Teknoloji çok hızlı geliştiği için her şeyin dijitalleştiğini söyleyen Karahan, “Dünyada ticarette sınırlar çoktan kalktı ve gümrük vergilerinin ödendiği sürece her ülkeye ürün gönderilebiliyor. Teknoloji çok hızlı geliştiği için her şey de çok hızlı dijitalleşiyor. Türkiye'de ürettiğin bir ürünü diğer ülkelere gönderebilmen için bu sistemin içinde olman gerekiyor. Dijital çağın gerekliliklerini yakalaman gerekiyor. Bu yüzden teknolojiye ve dijital çağa uyum sağlamak oldukça önemli bir konudur" dedi.

Karahan, gençlere yabancı dil öğrenmeleri, yazılım ve yapay zeka alanında kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgün, ETİ Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve Volta Motor kurucusu Mustafa İnci de fuarda yaptığı konuşmada kendi tecrübelerinden örnek vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmaların ardından konuşmacılara hediye takdim etti.

Öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunan katılımcılara teşekkür eden Vali Sezer, "Fuara katılan iş insanları öğrencilere önemli bilgiler vererek geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. Tüm konuşmacılarımız ülkemizde örnek fabrikalar kurmuş, ülkemizin gurur duyduğu markalar oluşturmuşlar. Ülkemiz adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan bir ders çıkartmamız gerekiyor. Hepsinin hayat hikayesi zorluklarla başlıyor ve emekle devam ediyor. Çalışmak her şeyin başlangıcı. Samimiyet ve dürüstlük başlangıcın devamını sağlayan yegane unsur" şeklinde konuştu.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN