İlk ders zili çalıyor

2018-2019 Eğitim '' Öğretim yılı bugün ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte resmen başlıyor. Edirne'de eğitim veren 295 okulda toplam 56.155 öğrenci bugün itibariyle ders başı yapacak.

İlk ders zili çalıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


  

                Yeni eğitim-öğretim yılı bugün resmen başladı. Bugün saat 10:00'da Atatürk Anıtı'nda yapılacak olan programla birlikte resmiyet kazanacak olan yeni eğitim-öğretim yılı, saat 10:30'da da Şükrüpaşa İlkokulu'nda Vali Günay Özdemir'in de katılımıyla okula açılış programı düzenlenecek.

                Yeni eğitim-öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulunan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 'Edirne'de 2018-2019 eğitim-öğretim yılında; okul öncesi eğitim kurumlarına 6.659, ilkokul 1.sınıflarına 4.115, ortaokul 5.sınıflarına 4.013, ortaöğretim 9.sınıflarına 4.057 öğrenci olmak üzere 18.844 öğrenci kayıt edilmiş olup; toplam 56.155 öğrenci eğitim öğretime devam edecektir. öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerimiz resmi okul ve kurumlarında 4.219öğretmen ve idareci, 445personel olmak üzere toplam 4.664 kişi görev yapacaktır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında resmi ve özel olmak üzere ilimizde okul öncesi 24,  ilkokul 106, ortaokul 87, ortaöğretim 62, özel eğitim okulu 15 ve 1 bilim ve sanat merkezi olmak üzere toplam 295 okulumuz bulunmaktadır. bağlı kuruluşlar ile birlikte toplam 313 okul ve kurumumuz mevcuttur. İlimizdeki 295 okulumuzda toplam 3.079 derslik bulunmakta olup; derslik başına ortalama 20 öğrenci düşmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilimiz okullarına 458.668 adet ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapılmıştır' dedi.

'Eğitim güneşi Edirne'den doğacak'

                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek, 'İnanıyorum ki; eğitimin üzerine güneş, aydınlık insanların kenti Edirne'den doğacak' dedi.

                Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Uzun bir tatilin ardından bugün yepyeni başlangıçlara merhaba diyor; minik kalplerinizin heyecanına bir kez daha ortak oluyoruz. Bir öğretmen ve uzun yıllar eğitim camiasının içinde yer alan biri olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerime başarılar diliyor; eleştirel düşünebilen, kendine güveni yüksek ve yepyeni fikirler üretebilen, vizyonu geniş bireylerin yetişmesi  için gece-gündüz çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

                Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi '˜Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen Gürkan, 'Ülkemizi kurtaran; Cumhuriyeti kuran ve bizlerin bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok önem verdiği konuların başında eğitim gelmiştir. Bu nedenledir ki; bizlerin de en büyük arzusu sizlerin Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında;  eleştirel düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmeniz ve ülkemizi geleceğe taşımanızdır. Sevgili öğrenciler; unutmayın ki başarı için birçok faktör bir arada olmalıdır. Başarıya ulaşmak için sorumluluk duyun, planlı çalışın, kararlı olun. Belki de en önemlisi kendinize güvenin. Kendine güven başarının olmazsa olmazıdır. Hiç kuşkusuz ki, sizler başarılı oldukça; bizler de adımlarımızı daha kararlı atacağız' ifadelerine yer verdi

                Edirnelileri, Ekim Ayı'nın sonunda Edirne Belediyesi'nin vizyon projesi olan Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'yle buluşturacaklarını belirten Gürkan, '12 bin metrekare alana kurulan kampüsümüz, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığı'nın katkılarıyla MEB müfredatına uygun içeriklerle hazırlanıyor. Uzman ve profesyonel bir ekiple çocuklara ve ailelere en üst düzeyde bir bilgi ve deneyim sahası yaratmayı hedefliyoruz. Burada yer alan bilgileri uzman kadrolarla ziyaretçilere deneyim ettirerek aktaracağız. Çocuklarımızın eğitimi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; eğitimin üzerine güneş, aydınlık insanların kenti Edirne'den doğacak' dedi.

6. Edirne Kitap Fuarı 05-14 Ekim

                Edirnelilerin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için birçok farklı projeye imza atmaya devam ettiklerini belirten Gürkan, 'Çocuklarımızın özgürce oynayabileceği alanlar yaratmak için mahallelerdeki çocuk parklarının sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Sadece bununla da yetinmeyip; çocuklarımıza yeni ufuklar açmak adına her yıl kitap fuarı düzenliyoruz. Bu yıl 6'ıncısını düzenleyeceğimiz Edirne Kitap Fuarı; 05-14 Ekim 2018 tarihlerinde Kipa Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sevdikleri yazarlarla bir kez daha sohbet etme imkanı bulacak olan çocuklarımıza, öğretmenlerimizin desteğiyle de kitap okuma alışkanlığı kazanması için katkı sağlamaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Edirne Belediyesi'nin bünyesinde oluşturduğumuz Çocuk Korosu'yla da çocuklarımızı müzikle buluşturuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, maddi durumu yetersiz ailelerimizin çocuklarına okul forması yardımları ile destek olmaya devam ediyoruz' diye konuştu

                2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlere başarılar dileyen Gürkan şunları söyledi: 'Değerli öğretmenlerimiz; Mustafa Kemal Atatürk'ün '˜Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir'¦ Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır' sözünü her daim hatırlamanızı diliyor, yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Geleceğin temellerini bugünden attığınızı unutmayın. Tüm bu duygu ve düşüncelerle,  öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyor, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.'

Bakmadan Geçme