• Haberler
  • Edirne
  • İLK DERS ZİLİ ÇALDI, EDİRNE'DE 55 BİN 417 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

İLK DERS ZİLİ ÇALDI, EDİRNE'DE 55 BİN 417 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni öğretim yılı ve ilköğretim haftası kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Ders zilinin çalmasıyla birlikte kent genelinde 55 bin 417 öğrenci ders başı yaptı.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI, EDİRNE'DE 55 BİN 417 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftasının kutlanması çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen tören Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı'nın anıta çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından Ticaret Borsası İlkokulu'na geçildi.

            Ticaret Borsası İlkokulu'nda Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırıbıyık ve beraberindeki heyet mehter takımının gösterisiyle karşılandı. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrencilerle ve velilerle sohbet eden Vali Kırbıyık, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Okul servis ücretleri ve ders kitapları ile ilgili gelen talepleri not alarak gereğini yapacaklarını söyleyen Vali Kırbıyık, çocukların en iyi eğitim alması için her türlü desteği sağlayacaklarını aktardı.

            Ticaret Borsa'sı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen gösteriler sonrası hediyeler dağıtan Vali Kırıbıyık, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

'Ders zili ile birlikte 55 bin 417 öğrenci eğitime başladı'

2022-2023 Eğitim öğretim yılının açılışı kapsamında öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını ifade eden Vali Kırıbıyık, 'İlimiz genelinde 288 okulda eğitim-öğretim faaliyetlerimize başladık. 55 bin 417 öğrenci ilk ders zili ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış oldular. Bu eğitim öğretim yılında 4 bin 764 öğretmenimiz görev alacak. Diğer idari kadrodaki personelimizle birlikte 5 bin 310 kişilik bir eğitim kadromuz mevcut. Bu eğitim kadromuz çocuklarımızın en iyi koşullarda en nitelikli eğitimi alması için var güçleriyle bir yıl boyunca çalışacaklar' dedi.

'Hedefimiz eğitimde başarıyı arttırmak'

Yeni dönemle birlikte en iyi koşullarla eğitimin gerçekleştirilmesi için tüm imkanların okullara, öğrencilere ve velilere sağlanacağını dile getiren Vali Kırıbıyık, 'Bu sene temel hedefimiz eğitimde başarıyı arttırmak. Geçtiğimiz yılların ortalamasına göre daha yüksek bir başarı elde edebilmek. Buradaki başarıyı sadece akademik başarı olarak adlandırmıyoruz. Bizim temel muratlarımızdan birisi tabi ki akademik başarıdır. Çocuklarımız çok daha nitelikli eğitim alsınlar. Bu aldıkları eğitimin doğal sonucu olarak da girdikleri sınavlardan çok daha fazla başarılar elde etsinler istiyoruz. Ancak temelinde ikinci bir derdimiz daha var. İyi insan yetiştirmek istiyoruz. Bu okullara gelen çocuklarımız sosyal hayatın içinde neleri yapmaları gerektiğini doğruluğu, dürüstlüğü ve toplumsal hayattaki kurallara uyumun ne kadar önemli olduğunu öğrensinler istiyoruz. İnşallah her iki amacımız doğrultusunda da iyi bir eğitim öğretim yılının geçeceğini düşünüyoruz' dedi.

'Edirne'de bir sınıfa 19 öğrenci düşüyor'

Edirne'de sınıf başına 19 öğrenci düştüğünü belirten Kırbıyık, 'Bu da Türkiye ortalamasına göre gayet iyi bir oran. Devam edecek yeni ihale edilen ve yeni yapılacak okullarla birlikte eğitim standartlarını yükseltme konusunda da çabalarımız devam ediyor. Bu yıl hem ders kitapları noktasında hem de yardımcı kaynak kitaplar noktasından milli eğitim müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları yaptı. Sınıflara girdiğimizde de gördük ki her çocuğumuzun önünde kitapları hazır. Bu da eğitim öğretim kalitesine doğrudan etki edecek bir önemli bir hizmet diye değerlendiriyoruz. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı diliyoruz' şeklinde açıklamalarda bulundu. Kumru Öngün