İLK ALTIN MADALYA GELDİ

Avrupa Kürek Şampiyonası'nda Türkiye ilk altın madalyasını kazandı. Hafif kilo tek çifte kategorisinde yarışan Halil Kaan Köroğlu, 23 yaş altı Avrupa Kürek şampiyonu olarak, Türk Milli Marşı'nı dinletti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İLK ALTIN MADALYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ve Edirne’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda final yarışları devam ediyor. Finallerde Türk Milli Takımı ilk altın madalyasını kazandı. Hafif kilo tek çifte kategorisinde yarışan Halil Kaan Köroğlu, 2 bin metrelik parkuru, 07 dakika 09 saniyelik derecesiyle rakiplerinin önünde tamamlayarak altın madalya kazandı.

Köroğlu’nun ardından şampiyonaya bireysel olarak katılan Mikita Karneyeu ikinci, Portekizli Duarte Castro ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödüllerini Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annemarie Phelps ve Edirne Valisi Yunus Sezer verdi. Madalyaların verilmesinin ardından İstiklal Marşı dinlendi. Ödül töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Halil Kaan Köroğlu; ““Yarış, açıkçası benim açımdan rahat diyebilirim. Zaten yarışın başında önde başladım. Sonrasında devamını getirdim. Yarışın sonunda rahat bitirdim diyebilirim. Bunu bekliyordum zaten. Kendi ülkemizde Avrupa şampiyonu olduğum için mutluyum, bunu bekliyordum zaten. Gerçekten çok gururluyum. İlk defa kendi ülkemizde bir yarış yaptık, daha önce hep yurt dışında yapıyorduk. Kendi ülkemizde olmasının ayrı bir gururu var, yani çok daha gururluyum şu an. Milletime bu gururu yaşattığım için mutluyum. Kendi ülkemde kazandığım için ayrı bir mutluyum. Edirne’ye ve Türkiye’ye yakışır bir galibiyet oldu.” Dedi.

Köroğlu’nun ardından gerçekleşen hafif kilo kadınlar iki tekli kategorisinde Simla Suay Alıncı ile Irmak Fertuğ ikilisi rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanan ikinci ekip oldu. Türkiye’ye madalya kazandıran bir başka isimi ise kadınlar tek çifte kategorisinde Deniznur Serra Baykara oldu. Baykara kendi kategorisinde gümüş madalya kazandı. Erkekler dört tek dümencilide ise Türkiye bronz madalya kazandı.

Fahrettin Baydar