• Haberler
  • İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam etti

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam etti

Edirne İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam etti. Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun hazırladığı rapor meclis üyelerine sunuldu. Raporda, kentteki bir çimento firmasının açıkta sevkiyat yaptığı ve vatandaşlar tarafından şikâyet geldiği bildirildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun hazırladığı rapor doğrultusunda Keşan Sazlıdere sahil kesiminde bulunan askıda imar planlarına itirazlar görüşüldü.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında devam etti.

Temmuz ayının üçüncü birleşimi yoklamanın alınması ve tutanak özetlerinin okunması ile başladı.

Daha sonra Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı rapor meclis üyelerine sunuldu.

Raporu Komisyon Başkanı Serdar Çığla okudu. Çığla, Abalar ve Uzunköprü Aslıhan Köyleri Tren İstasyonlarında bir firma tarafından çimento nakliyesi yapıldığı ve bu durumun çevreyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Bölgede meraların bulunduğunu ifade eden Çığla, “Bu bölgede mera alanı ve boşluklar bırakılmamış, kullanım alanı ve projenin ne şekilde olduğu bilinmemektedir. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi göründeyiz. Aslında köy istasyonunda A.G.T: adlı firma tarafından kullanılmakta, vahşi olarak boşaltma ve yükleme yapılmakta, Çevreye ve bitkilere 1 km. alan içerisinde zarar verilmiştir. İstasyon alanında herhangi bir düzenleme ve yapılaşma yoktur. Abalar-Aslıhan köyleri tren istasyonları bölgesi il Özel İdaresi sorumluluk alanındadır. İlgili kurumların bölgede yapılan çalışmaları incelemesi ve denetimin sağlayarak mağduriyetin giderilmesi, vatandaşlar ve çevre için faydalı olacağı görüşündeyiz.” Dedi.

Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı rapor meclis üyelerine sunuldu.

Raporda, Keşan Sazlıdere sahil kesiminde bulunan askıda imar planlarına itirazlar üyelere aktarıldı.

İmar planları oy birliğiyle reddedildi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ