İl Genel Meclisi'nde Depremde Hayatını Kaybedenler Anıldı
Edirne'de İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları sürüyor. 4'üncü oturumu gerçekleşen toplantı öncesinde Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği deprem felaketi ile ilgili konuştu.
Edirne’de İl Genel Meclisi şubat ayı toplantıları sürüyor. Toplantıların 4’üncü oturumu öncesinde Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, 6 Şubat depremini hatırlatarak hayatını kaybedenleri andı.
Depremde vefat edenleri anan Gegeoğlu, “Felaketlerden bir tanesini yaşadık 2023 yılında. Tekrarını olmasını istemediğimiz, bir dahasını yaşamak istemediğimiz bir konu… Konuşurken bile insanın boğazı düğümleniyor. Ne söyleyeceğinizi neyle telaffuz edeceğinizi bilmiyorsunuz. Çok acı hala da yaraları sarmaya devam ediyoruz. Kolay değil 11 ilimizde binlerce insanımızın toplamda da milyonlarca insanın etkilendiği bir acı yaşadık. Biz bu acıyı 1999’da da yaşamıştık. Maalesef 99’dan yeterli dersleri çıkartamadığımız için hemen akabinde 2023’te daha büyüğüyle karşılaştık. Deprem gerçeği halen devam ediyor. Hemen yakınımızda Ege de ve Akdeniz de devam ediyor.” Diye konuştu.
Gegoğlu’nun konuşmasının ardından meclis olağan gündemine geçildi. 4 komisyon raporunun görüşüldüğü toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, Turizm, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporları meclis üyelerine sunuldu. Haber Merkezi