İkinci kez sınırda yakalandı

Edirne'de daha önce Bulgaristan'a kaçma girişimindeyken yakalanan ve hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açılan FETÖ / PDY şüphelisi bir kişi bu kez Yunanistan'a kaçma girişimindeyken yakalanarak gözaltına alındı.

İkinci kez sınırda yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, haklarında soruşturma başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) şüphelilerinin yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçacağı bilgisini üzerine harekete geçti.

Şüphelilerin içinde bulunduğu aracı  Yunanistan sınırındaki Serem Köyü'ne kadar takip eden jandarma ekipleri, otomobilin 1. Derece Askeri Bölgeye girmesi üzerine 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı sınır devriyelerine haber verdi. Sınır devriyesi tarafından durdurulan araçta kaçış hazırlığındaki Dışişleri Bakanlığı'nda memur iken görevinden ihraç edilen Fatih Nurettin Y. ile göçmen kaçakçılığı suçlarından sabıkası olan Y. D. ve Ü. S. yakalanıp gözaltına alındı.

Tutuksuz yargılanıyordu
Araçta bulunan Fatih Nurettin Y.'nin, daha önce FETÖ / PDY soruşturması kapsamında aranan şüphelileri Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelere ait konsoloslukların kullanmadığı ya da değiştirmeyi planladığı araçlarla yurtdışına kaçıran çete ile ilgili düzenlenen operasyonda yakalandığı ortaya çıktı. Y., hakkında ayrıca Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açılmış; Y., bir süre tutuklu yargılandıktan sonra yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol şartı ile tahliye olmuştu. İkinci kez yurtdışına yasal olmayan yollardan çıkma girişiminde bulunan Fatih Nurettin Y.'nin işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken; araçta bulunan diğer şüpheliler Y. D. ve Ü.S. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Bakmadan Geçme