• Haberler
  • İğde çekirdeği tozunun mucizesi

İğde çekirdeği tozunun mucizesi

Soğuk algınlığı, kemik gelişimi, damar ve kalp sağlığı açısından önemli olan iğde çekirdeği tozuna talep arttı. İğde tozuna talep arttığını belirten Aktar Fatma Baraz, eklemlerde sıvı kaybına iyi geldiğini söyledi.

İğde çekirdeği tozunun mucizesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminde ve mevsim geçişlerinde hastalıkları doğal yollarla atlatmak isteyen vatandaşlar, iğde tozu almak için soluğu aktarlarda buluyor.

İğde çekirdeği tozu, en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alırken birçok hastalığa da iyi geliyor.

 Alternatif tıp alanın da sıkla kullanılan iğde çekirdeği tozu vatandaşlar arasında şifa olarak adlandırılıyor. İğde tozunun etkilerini duyan vatandaşlar hastalıklardan doğal yöntemlerle kurtulmak için aktarların yolunu tutuyor.

Kemik gelişiminde güçlü etkileri tespit edilen iğde çekirdeği içerisinde omega 7 barındırırken C, K, B1 ve B2 vitaminlerini de içeriyor.

İğde çekirdeğinin çok fazla tercih edildiğini belirten Edirneli Aktar Fatma Sedef Baraz, “1 bardak süre ya da 2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı konur içine 1 damla da bal damlatılır. Yenilebilir ve içilebilir. Eklemlerdeki sıvı kaybına iyi geliyor. En az 3 ay düzenli kullanılması gerekiyor. Aynı zamanda çocuklarda boy uzatma için de kullanılabiliyor. Şeker hastası olan vatandaşlar bal damlatmadan süt ve süt ürünleri ile kullanıyor. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. Bugünlerde çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.” Dedi. Ebru Yıldız Günenç