• Haberler
  • Edirne
  • İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, EDİRNE'DEN DUYURDU 'BOMBALI SALDIRININ FAİLLERİ YAKALANDI'

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, EDİRNE'DEN DUYURDU 'BOMBALI SALDIRININ FAİLLERİ YAKALANDI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. İl Başkanı Belgin İba tarafından karşılanan Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada Nisan Ayı'nda Bursa'da gerçekleşen bombalı saldırının faillerinin yakalandığını belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, EDİRNE'DEN DUYURDU 'BOMBALI SALDIRININ FAİLLERİ YAKALANDI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soylu partililerle bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Bakan Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Milletvekili Dr. Fatma Aksal ve partililer tarafından karşılandı.

Programda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ağırlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

'Bakan Soylu'yu ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz.'

Ülkenin bekası, vatanın bütünlüğü, milletin asayişi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm kadrolarıyla cansiperane şekilde emek veren, gecesini gündüzüne katıp daha büyük ve daha güçlü Türkiye yolunda tüm engellerin tek tek aşılmasına katkıları büyük olan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Edirne'ye gelmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan İba,"Bir gün Karadeniz'in dağlarında,  bir gün Güney Doğu Sınırlarımızda, bir gün yangın yerinde başka bir gün, bir başka afet bölgesinde... Kısacası Vatan toprağımızın her karışında, yorulmak bilmeyen dirayeti ve kararlılığı ile fiilen halkın yanında olan Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Bakan Soylu'nun tüm ekibi ile cansiperane şekilde çalıştığına değinen Başkan İba, AK Parti Edirne ailesi olarak 2023 hedefleri için gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinde her gün bir öncekinden daha çok ve daha hızlı koşacaklarının sözünü verdiklerini ifade etti.

Başkan İba'nın konuşmasının ardından KEFEK Başkanı ve Milletvekili Dr. Fatma Aksal'da kısa bir konuşma yaptı.

Soylu; 'Bombalı Saldırının Failleri Yakalandı.'

Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu partililere hitap etti. Bakan Soylu, 20 Nisan'da  Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenlediği iddia edilen MLKP üyesi zanlıların yakalandığını açıkladı.

''Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi Yakalar❗'' diyen Soylu, ''Şehit İnfaz ve Ceza Koruma Memuru Cengiz YİĞİT'in kanı yerde kalmamıştır.'' dedi.

Saldırıların failleri olan MLKP FESK hücresi 2'si kadın, 1'i erkek örgüt mensubunun kıskıvrak yakalandığını ifade eden Bakan Soylu, ' Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'deki çalışmalarda İzmir Emniyetince yapılan operasyonla Dikili'de yakalandı.' Dedi.

Bakan Soylu,  operasyona dair detayları da aktardı. Soylu; 'Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş olduğu bütün başarı ile beraber bir eylemi gerçekleştiren Seda Baykan MLKP terör örgütü üyesi 2 Dilek Aksu, eylemi gerçekleştiren 3 buna kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskan emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir. Allah razı olsun.' Dedi.

Bakan Soylu, AK Parti'nin ardından önce MHP Edirne İl Başkanlığını sonrasında ise Ülkü Ocaklarını ziyaret etti.