İba, yaşlılar toplumun en değerli parçasıdır

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yaşlıların toplumun en değerli parçası olduğunu belirten İba, onların hayatını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi.

İba, yaşlılar toplumun en değerli parçasıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yaşlıların, geçmişin aynası, geleceğin yol göstericileri olduğuna değinen İba, “Yaşlılarımız bizlere, geçmişten geleceğe yol gösterici, geçmişin aynası, geleceğin ışıkları oluyorlar. Kültürün, örf ve adetlerin yarına taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimiz için özel bir anlam ifade eden 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Yaşlılarımıza değer vermek, aziz Türk milletinin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma görevi de bizlere düşmektedir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır” ifadelerine yer verdi.

Yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırma noktasında açılan huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile daha huzurlu bir yaşam sağlandığını söyleyen İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyeti ve girişimleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve yaşlıların baş tacı olduğunu ifade etti. 

Toplum olarak, yaşlılara hayatın her evresinde saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşmak gerektiğini belirten İba, yaşlıların hayatta her zaman için yakın ilgi ve kendilerine sevgiyle uzanacak bir el beklediğini vurguladı. 

Yaşlıların, dünle yarınlar arasında gönül köprüsü olduğunu söyleyen İba, onların bilgi, deneyim ve tecrübeleri sayesinde toplumun istikbaline yön vererek yaşamlarını şekillendirdiğini dile getirdi. 

Yaşlıların yaşam kalitesini artırmak adına birçok yenilik yapıldığını ifade eden İba, "Sıkıntılı bir süreç yaşayan yaşlılarımız, iktidarımızın yaptığı değişimlerle gerekli desteği ve güvenceyi almıştır. Tüm çabamız, yaşlılığın ikinci bahar olması içindir. Onlar için her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyorum. Kendilerine huzur içerisinde sağlıklı ömür diliyor, ellerinden öperek sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ