İba'ya cevap Demir'den geldi

Keşan Belediye Meclisinde yeteri kadar söz verilmediği gerekçesi ile toplantıyı terk eden CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerine yönelik sert açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Belgin İba'ya, İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir cevap verdi. Demir, İba'ya Edirne'de tamamlanmayı bekleyen projeler üzerinden yüklendi.

İba'ya cevap Demir'den geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'nin elinde olan Keşan Belediyesi'nin son meclis toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından kendilerine yeteri kadar söz verilmediği gerekçesiyle toplantıyı terk eden CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin bu eylemi ortalığı iyice gerdi. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yaşanan bu gelişme karşısında zehir zemberek bir açıklama yaparak, toplantıyı terk eden meclis üyelerini Keşan'a hizmeti engellediklerini öne sürdü. Bunun üzerine İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de bir açıklama yaparak İba'ya cevap verdi.

'˜KAMUOYUNU YANILTTI' İDDİASI

İba tarafından basına yapılan açıklamaya istinaden kendilerine cevap hakkı doğduğunu ifade eden Demir, 'Keşan İlçemizde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısı sonucunda CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesini sağdan soldan öğrendikleri yalan, yanlış bilgilerle basın açıklaması yaparak kamuoyunu yanıltmasını tasvip etmiyorum. AK Parti'nin ülke genelindeki nobranlıklarını tüm Türkiye'de yaptığı gibi Keşan Belediyesi'nde de uygulayarak dominant olma eğilimine prim vermeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer Millet İttifakı belediye başkanlarının muhalif meclis üyelerine tanıdığı konuşma hakkının çeyreğini bizlere verse zaten bu durum yaşanmayacaktı' dedi.

'HELVACIOĞLU SUNİ GÜNDEM YARATIYOR'

Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu'nun meclis toplantısında saatlerce konuşup suni olarak gündemi meşgul ettiğini ileri süren Demir, 'Millet İttifakı üyelerine söz hakkı doğması nedeniyle de konuşmacılara zamanın yetersiz olduğunu bahane ederek, söz hakkı vermemesi demokratik ve paylaşımcı bir durum değildir. Demokrasi kelimesi zaten size çok uzak. Ancak biz sizlere o kelimenin anlamını usulünce öğreteceğiz. Pandemi dönemini bahane ederek Keşan Belediyesi'nde bekleyen işlerin acil bir şekilde karar alınmasının arkasına sığınan bu zihniyet, her nedense son dakika golü atmayı çok seviyor. Öyle kaptı kaçtı olaylarını bizler anlamayız. Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi her şey hukukuna uygun olmalıdır. Meclisin incelemesi için zamana ihtiyacı olduğunu sizler de biliyorsunuz. AK Parti Genel Başkanı'nın Edirne'ye çok değer verdiğini sizlerden daha iyi biliyoruz' ifadelerine yer verdi.

'MÜEZZİNOĞLU KÖPRÜSÜ'NÜ HATIRLATIRIZ'

Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün henüz tamamlanmadığını hatırlan Demir, 'Bu köprünün bağlantı yoluna kurban edilen ve mezbelelik halde olan tarihi Seferşah Köprüsü'nün akıbeti de merak konusudur' diyerek eleştirilerde bulundu.

HAMZADERE BARAJI

Hamzadere Barajı konusunda kendilerine çok sayıda tepkiler geldiğini ifade eden Demir, 'Hazır konu Keşan'dan açılmışken Hamzadere Barajı hakkında Keşan ve Enez'den bizlere gelen tepkiler sizlere de geliyor mu? Oturduğunuz yerden klavye başında basın açıklaması yaparak kamuoyu algısı yaratacağınıza, sahaya çıkıp köylümüz ve tarım ile uğraşan çiftçilerimiz ile konuşun ve dertlerini dinleyin. Tarım İl Müdürü'nü istediğiniz zaman yanınıza alarak süne zararlıları hakkında tarlanın içinde basına fotoğraf vererek de gündemde kalabilirsiniz' dedi.

SAROS SAHİLLERİ İHALE İLE SATILIYOR İDDİASI

Saros sahillerinin ihale ile satıldığını öne süren Demir, 'Keşke basın açıklamanızda Keşan'a olan sevginizi belirtirken, Keşan halkımızı yakından ilgilendiren Saros sahillerinin ihale ile satılması konusu hakkında açıklamalarda bulunsaydınız. Yandaşa nasıl peşkeş çekildiğini, rant kapısı oluşturduğunuzu da söyleseydiniz. Neticede Keşan halkına katma değer kazandıracağını, yeni iş alanları açılacağını, bölge halkının evlerine ekmek götüreceğini söyleyerek, vatandaşımıza ters algı yaratıp ağızlarına bir parmak bal çalmasını iyi bilirsiniz.  Şayet Keşan Belediye Başkanı Meclis toplantılarında aynı tutumu sergiler ise öncelikle İYİ Parti meclis üyelerimiz başta olmak üzere, Millet İttifakı ile birlikte halkımızı bilgilendireceğiz ve Keşanlı hemşehrilerimize olayın tüm detaylarını aktaracağız. Tepkimizi koyma adına meclisi gerekirse terk etme protestolarına devam edeceğiz. Keşanlı hemşehrilerimiz yalnız değildir. Hukuka ve demokrasiye aykırı her davranışınız takipçisi olacağımıza söz verdiğimiz vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz' diyerek açıklamalarını tamamladı.

Bakmadan Geçme