• Haberler
  • Edirne
  • İba 'Her daim devletimizin ve milletimizin arkasında olacağız'

İba 'Her daim devletimizin ve milletimizin arkasında olacağız'

Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde program gerçekleştirildi. Programı naklen yayınlayan Baz Basın Medya'nın konuğu olan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Hain darbe girişiminin olduğu kara gecede tek yürek olmanın gururunu yaşıyoruz' dedi.

İba 'Her daim devletimizin ve milletimizin arkasında olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında program gerçekleştirildi.  

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edirne Haber ve Gündem Gazetesini bünyesinde bulunduran Baz Basın Yayın ve Medya A.Ş’nin canlı yayınına konuk olan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, hain darbe girişiminin yıldönümünde milletçe o gün tek yürek olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Halkın görülmemiş bir direniş gösterdiğine değinen İba, şehitlere Allahtan rahmet gazilere ise acil şifalar diledi.  Programda yoğun bir kalabalığın olduğunu söyleyen İba, “Katılan tüm vatandaşlara çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir anma programı gerçekleşti. Hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmadık unutturmayacağız. Her daim devletimizin ve milletimizin arkasında olacağız. Dün hep beraber olduğumuzu gösterdik bugünde göstermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Programların sabah erken saatlerinde başladığını belirten İba, gazilerle ve şehit aileleriyle bir araya gelerek başladıklarına değindi.

Naklen yayının bir diğer konuğu olan Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin önemli bir sınavdan geçtiğini belirtti.

Aradan 8 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin hala aynı duygular içinde olduğuna değinen Sezer, “O dönemde de içişleri bakanımızın güvenlik danışmanıydım. O süreçleri de yakinen görme ve içinde olma olanağımız oldu. Tabii bu milletin demokrasisine özgürlüğüne bağımsızlığına pranga vurmak, milleti ve devleti tökezletmek üzere ve egemenliğini tahakküm altına almak üzere yapılan bir plan. Yılların, 10 yılların planı. O gün milletin azim ve kararlılığıyla, ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın “Milletin iradesinden daha büyük bir irade tanımam” demesi ve vatandaşları meydanlara davet etmesiyle milletimiz devletine sahip çıktı” dedi. Haber Merkezi