İba: Engellilere destekler sürecek

Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, engellilerin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımların atılabileceğini, sunulan desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

İba: Engellilere destekler sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 10-16 Mayıs '˜Engelliler Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli bireylerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar ve yeniliklerin toplumsal ilgi ve duyarlılıkla hız kazanacağını söyleyen Başkan İba, her insanın engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğine değindi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, '˜Engelliler Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engellilerle ilgili önemli adımlar atıldığını ve çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan İba, hem devlet, hem de özel kurumlarda çok daha fazla engellinin istihdam edilmesi ve engelli bireylerin eğitim haklarından çok daha rahat şekilde yararlanması için geçmişte olduğu gibi bugün de ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

'GÖNÜLLERDE ENGEL OLMAZ'

Gönüllerde engel olmadığını vurgulayan Başkan İba; ' Asıl engel algıdadır. Algılarımızdaki engeller aşılırsa, yollar da ufkumuz da sonuna kadar açılır. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygının göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğu gibi ahlaki ve vicdani bir görevdir. Engelli vatandaşlarımızın hayata katılımının önündeki engelleri kaldırmak, eğitim, sağlık, ulaşım ve daha birçok hizmetleri en iyi şekilde alabilmelerine imkân sağlamak adına var gücümüzle çalışacağız. Engelli bireylerimiz her geçen gün daha büyük işlere imza atıyorlar. Çok daha güçlü, başarılı ve çok daha umutlular. Sanattan spora, bilimden siyasete her alanda varlıklarını özgürce ortaya koyan engelli vatandaşlarımız ülkemize değer katmaya devam ediyor' dedi.

'DESTEKLER ARTACAK'

Sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek, engellilerin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımların atılabileceğini, sunulan desteklerin artarak devam edeceğini ifade eden Başkan İba; şunları kaydetti; 'Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle Engelliler Haftası'nı kutluyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum'' diyerek açıklamasını sonlandırdı. Engelliler Haftası, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında kutlanır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde duruluyor. Radyo ve televizyonlarda konu ile ilgili programlar yayınlanıyor.' 

Bakmadan Geçme