İba, 'bir çivi bile çakmadılar'

AK Parti Edirne 8. Merkez ilçe kongresinde konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yerel seçimlerin ardından CHP'li belediyenin kente tek bir çivi çakmadığını söyledi. İba, 'Yolların hali geçtiğimiz dönemden hiç farklı değil. Elbette şaşırmadık. Çünkü bu millete hizmet etmek gibi bir dertleri hiçbir zaman olmadı.' Dedi.

İba, 'bir çivi bile çakmadılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentteki bir düğün salonunda yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından divan kurulu seçildi. 

Divan seçiminin ardından konuşmalara geçildi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP’li Edirne Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu.

AK Parti iktidarı döneminde Edirne’ye 55 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen İba, kent için çalışmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

“Bir çivi bile çakmadılar”

İba, Edirne’nin daha fazla hizmeti hak ettiğine vurgu yaparak, “Hizmet için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Evet bir yerel seçim geçirdik. Vatandaşın iradesine her zaman saygı duyuyoruz ama 7-8 ay önce göreve geldiler. Bir yıl içinde altyapıyı bitireceğiz dediler. Bakın daha bir çivi bile çakmadılar. Altyapıyla ilgili 4 ay kaldı. Bir yılda bitirme sözü verdiler, henüz bir çivi bile çakmadılar. Yolların hali geçtiğimiz dönemden hiç farklı değil. Elbette şaşırmadık. Çünkü bu millete hizmet etmek gibi bir dertleri hiçbir zaman olmadı, olacağına da inanmıyoruz. Umarım hizmet ederler. Biz hükümet olarak her türlü desteği verdik. Altyapıdan millet bahçesine kadar. Gerçekten hiçbir zaman geri durmadık ve bundan sonra da az önce de söylediğim gibi bu şehre hizmet etmekten onur duyuyoruz. Elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Bakın Saraçlar Caddesi çok büyük bir proje. Gerçekten çehresini değiştirecek şehrimizin. Kültür Bakanlığımızın eliyle yapılmaya başlandı. Yine millet bahçesi her türlü durdurmalarına rağmen, her türlü engellemelerine rağmen Kasım ayında inşallah orayı da hizmete açacağız.” Dedi.

Kongrede konuşan AK Parti Edirne İlçe Başkanı Engin Makak da CHP’li Edirne Belediyesi’nin hizmet üretmek yerine bahane ürettiğini söyledi.

AK Parti’nin yerel yönetimlerde gösterdiği başarının aşikâr olduğunu belirten Makak, “Ne yazık ki 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, üzerinden 7 ay geçmesine rağmen CHP’li Edirne Belediyesi hizmet üretmek yerine sadece bahane üretmeye devam etmektedir. Elbette CHP’li Edirne Belediyesi bizi şaşırtmadı. Edirneliler yine hizmete muhtaç bırakılıyor. Bugün bu kongre ile birlikte yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle vererek daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük Türkiye hedefimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Necip Fazıl Kısakürek üstadımızın dediği gibi ‘tohum saç, bitmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın, hey gidi küheylan, koşmana bak sen, çatlarsan, doğuran kısrak utansın, ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın.’” Dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da “Haklar, hürriyetler konusunda da çok işler yaptık. İşte kadın, kadın, kadın diyorlar. Bu döneme kadar CHP'de Edirne'de kadının adı bile yoktu. Ama 5 yıl boyunca Ankara'da bunu o kadar çok gündeme getirdim ki bugün Edirne'de CHP'de de kadın siyasetçiler var. Anayasamıza 2004 yılında kadın ve erkek eşit haklara sahiptir maddesini biz getirdik. O yetmedi 2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdı bizim anayasamız. Töre cinayeti diye bir kavramı kanunlarımızdan, mevzuatımızdan biz çıkardık.” Şeklinde konuştu. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ