• Haberler
  • Edirne
  • İba, '15 Temmuz, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe olan inancımızın bir simgesidir'

İba, '15 Temmuz, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe olan inancımızın bir simgesidir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bu destanı yazan tüm kahramanları gönülden yad ettiklerini belirten İba,  Milletimiz, tarih boyunca bu dirayeti göstermeye Allah'ın izniyle devam edecektir' dedi.

İba, '15 Temmuz, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe olan inancımızın bir simgesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 15 Temmuz 2016'da demokrasiye ve millet iradesine zincir vurulmaya kalkıldığını söyleyen İba, 15 Temmuz'un, Türk milletinin üzerine kara bulutların çöktüğü anda yeniden dirilişinin adı olduğunu vurguladı.

"Türk milleti herkese, nasıl bir millet olduğunu göstermiştir"

15 Temmuz'un tarihteki çok önemli dönemeçlerden biri olduğunu belirten İba, "Beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen hain darbe teşebbüsü, milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Ayağa kalkan Türk milleti herkese nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bu millet bu dirayeti tarih boyunca göstermeye Allah'ın izniyle devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz gecesi, tarihe yakışır kahramanların ortaya çıktığını söyleyen İba, "Askerimizden polisimize, sivil vatandaşlarımızdan siyasetçilerimize kadar herkes, birlik ve beraberlik içinde vatanını, demokrasisini, özgürlüğünü savundu. Bu büyük mücadelede çok sayıda şehit verdik, pek çok vatandaşımız da bu büyük seferberlikten Gazi olarak çıktılar. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize saygılarımı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

15 Temmuz'un, bir direnişin, bir zaferin adı olduğunu söyleyen İba, "Milletimiz, demokrasisi ve özgürlüğü için canını ortaya koydu ve başardı. 15 Temmuz, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe olan inancımızın bir simgesidir" dedi.

Bu hain saldırıyı unutmayacaklarını belirten İba, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaya ilelebet devam edeceklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ