Depremde hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü nedeniyle AFAD, MEB AKUB, EDAK ve MAG AME ekipleri tarafından Edirne'de bir alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi açıldı.

Depremde hayatını kaybedenler anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 03:01’da Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 25 yıl geçti. Her sene yaşanan felaketin anısına çeşitli etkinlikler organize ediliyor ve hayatını kaybeden vatandaşlar anılıyor.

Asrın Felaketinin üzerinden 25 yıl geçse de, acısı hala devam ediyor. Depremin acısını unutmayan doğal afet ekipleri hayatını kaybedenleri anmak ve vatandaşı deprem için bilinçlendirmek için o anların fotoğraflarını kentteki bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Açılan sergi hakkında bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MEGAME) Edirne İl Temsilcisi Tuğberk Emre Aktaş, 17 Ağustos depreminin 25’nci yıl dönümü dolasıyla bir araya geldiklerini ve böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Etkinlik Amacının 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini anmak, bu depremlere karşı insanları bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Aktaş, kentin Şükrüpaşa, Atatürk, Abdurrahman ve Kocasinan Mahallelerinde Afet Gönüllüleri Projesi'ni hayata geçirdiklerine ve çalışmaların devam ettiğine değindi.

Mahalle sakinlerinin şu anda eğitimde olduklarını belirten Aktaş, eğitimler sonlandıktan sonra mahallelere konteyner konulacağını, yerel ve ulusal afetlere de müdahale edebileceklerini sözlerine ekledi.

17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve merkez üssü Gölcük olan depremi anma faaliyeti kapsamında bir resim sergisi oluşturduklarını söyleyen MEB AKUB Lideri Serhat Üretmen, orda kaybettikleri vatandaşları anmak ve depremin oluşturduğu yıkımı göstererek farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Edirne Arama Kurtarma Derneği Genel Sekreteri İbrahim Tekbaş, depremde kaybettikleri canları anmak ve farkındalık oluşturmak için sergi açtıklarını söyledi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER