• Haberler
  • Edirne
  • HAVSA DERESİNE ISLAH PROJESİ TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇECEK

HAVSA DERESİNE ISLAH PROJESİ TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇECEK

Edirne'nin Havsa İlçesi'ndeki ıslah projesinin çalışmaları başlıyor. Havsa Deresi'nde oluşan taşkınların önlenmesi için yapılacak proje kapsamında peyzaj çalışması da gerçekleştirilecek. Sanayi esnafını ziyaret eden Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, 'Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi' hakkında fikir alışverişinde bulundu.

HAVSA DERESİNE ISLAH PROJESİ TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havsa ilçesinde zaman zaman taşkınlara neden olan ve adını ilçeden alan derenin ıslah projesi kapsamında ilk kazma vuruldu.  Olası taşkınların önüne geçebilmek için gerçekleştirilecek projeyle maddi ve manevi kayıplar önlenecek. Projenin tamamlanmasının ardından peyzaj çalışması da gerçekleştirilerek Havsa Deresi modern bir görünüm kazanacak.

2015 ve 2017 yıllarında yaşanan taşkınlarda ilçedeki bütün sanayi sitesinin ve pazar yerinin sular altında kaldığını hatırlatan Belediye Başkanı Aydın Balkan, 'İlçemize hayırlı olsun. İlçemizde göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun mücadelesini verdiğimiz Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesinde adım adım ilerliyoruz. Sanayi esnafımızı, dere ıslah projemizi başlatmak için davete geldik. Esnafımızı, ilçe tarihimiz ile yaşıt taşkın korkusundan kısmetse artık kurtarıyoruz.  "Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesinde ilk kazmayı vuruyoruz' dedi.