Havsa Canlı Hayvan Pazarı kapatıldı

Edirne'nin Havsa ilçesinde düzenli olarak her hafta kurulan canlı hayvan pazarı, Kurban Bayramı'nın sona ermesinin ardından il hayvan sağlığı zabıtası komisyon kararı ile salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korumak amacıyla geçici olarak kapatıldı.

Havsa Canlı Hayvan Pazarı kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Trakya bölgesindeki hayvan hastalıklarından ari bölge olma sebebi ve hastalık yayılma riskinin olabileceği ihtimali göz önüne alınarak alınan bu kararla Havsa Canlı Hayvan Pazarı, 29 Temmuz gününe kadar kapalı kalacak. İl hayvan sağlığı zabıtası komisyon kararı ile salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korumak amacıyla kapatılan Havsa Canlı Hayvan Pazarı'nın 29 Temmuz 2023 tarihinde açılacağı belirtildi.

                Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Canlı Hayvan Pazarı’nın kapatılma nedeni, Kurban Bayramı sürecinde yoğun talep ve hayvan alışverişiyle birlikte hastalık bulaşma riskinin artmasıdır. Hijyen şartlarının sağlanması gibi önlemlerin alınması için pazarın geçici olarak kapatılması uygun görüldü. Bu tedbirler, hem satıcıların hem de alıcıların sağlığını korumak ve muhtemel hastalık salgınlarını önlemek amacıyla alınmıştır. Havsa Canlı Hayvan Pazarımız yetkililerin gerekli kontrolleri ve temizlik çalışmalarını tamamlamasının ardından 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü tekrar hizmete açılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ