• Haberler
  • Edirne
  • Hatipler 'Edirne İçin Onların Kapısından Ayrılmayacağız.'

Hatipler 'Edirne İçin Onların Kapısından Ayrılmayacağız.'

Trakya Üniversitesi'nde rektörlük devir teslim töreni gerçekleştirildi. Üniversitesinin 11'inci rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, yapılan törenin ardından görevine başladı.

Hatipler 'Edirne İçin Onların Kapısından Ayrılmayacağız.'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde rektörlük devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

Hınca hınç dolu olan kongre merkezinde katılımcılara ilk olarak Trakya Üniversitesi’nin 9 ve 10’uncu Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu hitap etti. Rektör olarak geçirdiği 8 yıl 9 günlük dönemi anlattı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trakya Üniversitesi’nin 11’inci rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler, konuştu.
Liyakatın ve çalışanın hakkını vermenin öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Hatipler, en büyük düsturlarının bu iki erdem olacağını söyledi. Hatipler, Trakya Üniversitesi’nin sadece binalardan ibaret olmadığının altını çizerek, Edirne ve Balkanların kendileri için laboratuvar olduğunu ifade etti.

Hatpiler; “Üniversitemiz daha çok kitap, daha çok tez üretilmeli ve daha çok akademik katkı sunmalı. Şehirden ve şehrin yöneticilerinden kopuk bir üniversite düşünülemez. Tüm kurum ve kuruluşlarına kapımız her daim açık olacak.
Bizler de Edirne için onların kapısından ayrılmayacağız. Üniversitemiz, Edirne kültüründe sanatında öncüsü olmalı…  Benden önceki rektörlerimizin çalışmalarını daha da ileri götüreceğiz. Yeni Türkiye yüzyılının inşasında önemli bir rol üstleneceğiz. Özveri ile çalışmak gayretle üretmek bu şehre bu ülkeye ve Balkanlara değer katmak için var gücümüzle çalışacağız.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin 11’inci rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler’e cüppesini giydirip, mührü teslim etti.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ