• Haberler
  • Edirne
  • HASTA VE YAŞLI BAKIMI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

HASTA VE YAŞLI BAKIMI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Edirne Halk Eğitim Merkezi tarafından Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Eğitimi kursiyerlerine törenle sertifikaları verildi.

HASTA VE YAŞLI BAKIMI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Halk Eğitim Merkezi tarafından 21 Mart- 15 Nisan tarihleri arasında ETSO salonunda düzenlenen 160 saatlik ücretsiz olarak verilen hasta ve yaşlı bakımına destek eğitimi kursunun bitmesiyle kursiyerlere sertifikaları verildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen programda Edirne Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Sude Bakır,  Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Başkanı Recep Ali Akın ve İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam konuşma yaptı.

Yaşlı nüfusunun ve kronik hastalıklara bağlı evde tedavi gören hasta sayısının arttığı günümüzde bu kişilerin tedavi bakımında ara eleman ihtiyacının olduğunu belirten Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Başkanı Recep Ali Akın, 'Kursiyerlere sağlık ve hastalıklarla ilgili 11 alanda eğitim verilmesiyle evde hastalıkların önlenmesi için tedavi eğitimi verilecek. Kursun bitiminden sonra yaşlı ve hastaların sağlıklı bakımları karşılanmaya başlanacak ve kursiyerlere iş imkânı yaratılacak.' şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezinin yaygın eğitim toplumun ihtiyaçları doğrultusunda ve ihtiyaç duyulan alanlarda yer, zaman gözetmeksizin eğitim veren bir kurum olduğunu ifade eden Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz, 'Bizim için ihtiyaç duyulan 3 kıstas var. Hocamızın olması,12 tane kursiyerimizin olmuş olması ve bizlere yer gösterilmesidir. Yaşlı Bakım Hizmetleri kursumuz 160 saatlik bir kurstu. Kursiyerlerimize verdiğimiz sertifikalar e-devlete yansımaktadır ve barkotlu belgeler olduğu için her daim kullanabilmektedir.' dedi.

Meslek edinmenin ne kadar önemli olduğunu, meslek edinen kişilere ne kadar ihtiyacın olduğunu belirten İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, 'Hasta ve Yaşlı Hizmetleri kursuna katılan kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum. Toplumun gerçekten ihtiyacı olan bir meslek. İstihdamın arttırılması, işsizliğin önlenmesi amacıyla İŞKUR aktif istihdam programlarında bulunmaktadır. Aktif programlarımızda mesleği olmayanların veya mesleğini değiştirmek isteyenlere, iş tecrübesini arttırmak isteyenlere programlar düzenlemektedir.' şeklinde ifade etti.

Edirne Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi kursu sertifika törenine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya'da katıldı.

Umut Poyraz '“ Emir Can Güllü