Gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor

Avrupa'nın farklı ülkelerinden yaz tatillerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.

Gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa'nın birçok ülkesinde okulların tatil edilmesiyle yola çıkan gurbetçiler, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri gurbetçilerin gelişlerinde artış olmasıyla tedbirleri artırdı. Peron sayısının 10'dan 12'ye çıkarıldığı Kapıkule'de gümrük ve polis personel sayısı da artırıldı.

Dünyanın ikinci Türkiye’nin ise en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’de gurbetçiler için gümrük kapısında 12 peronda 2’şer personelden 24 personel 24 saat esasına göre çalışıyor.

“Hiçbir devlet bizim ülkemiz gibi değil”

Almaya’dan çocuklarıyla gelen Mustafa Akın, “Memleketimize gezmeye geldik. Türkiye’miz gibi bir yer aramakla bulunmaz. Hiçbir devlet bizim ülkemiz gibi değil. Vatanıma geldiğimde sevinçten havalara uçuyorum. Geldiğim zaman gitmek istemiyorum. Ama çocuklarımız orada mecburen onların yanında olmak için geri dönüyoruz.” Dedi.

“Kendi vatanımız gibi hiçbir yer yok”

Avusturya’dan yıllık iznini geçirmek için gelen Fikret Duman, “Memlekete geldikten sonra insan yorgunlukta, üzüntüde her şey bitiyor. Kendi vatanımız gibi hiçbir yer yok.” Şeklinde konuştu.

“Ne mutlu Türküm diyene”

Almanya’dan gelen ve Kapıkule Sınır Kapısında Türk Bayrağı açarak sevincini gösteren Adnan Erdoğan ise şunları kaydetti; “Yolculuğumuz çok şükür çok güzel geçti. Bir buçuk saat Bulgaristan’da, iki buçuk saat Sırbistan’da bekledik. Allah’a şükür Kapıkule’ye geldik hiçbir sıkıntı yaşamadık. Vatan gibisi yok. Ben Almaya’da doğdum büyüdüm. Senede en az 5 kez Türkiye’ye geliyorum. Ne mutlu Türküm diyene”

Gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısından yurda girmenin verdiği heyecan ve sevinçle karayoluyla memleketlerinin yolunu tutuyor. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ