• Haberler
  • Edirne
  • Gurbetçilerin yurda gelişleri artarak devam ediyor

Gurbetçilerin yurda gelişleri artarak devam ediyor

​​​​​​​Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor.

Gurbetçilerin yurda gelişleri artarak devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor.

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıyor. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından memleketlerinin ve tatil beldelerinin yolunu tutan gurbetçiler, yılların özlemiyle yola çıkarak Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaştıklarında duygu dolu anlar yaşıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi sezonuna hazırlıklar aylar öncesinden tamamlandı. Tedbirler en üst seviyeye çıkarılarak işlem yapılan giriş-çıkış peron sayıları artırıldı. Burada görev yapan personeller de işlemlerin hızlı ilerlemesi için büyük çaba gösteriyor.

Gurbetçilerin gümrük kapılarındaki işlemleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor. Türkiye'deki sevdiklerine kavuşmanın heyecanını yaşayan gurbetçiler, tatilin ve memleket hasretinin tadını çıkarıyor.

Almanya'dan gelen gurbetçilerden Ali Kurban Erdem, " Macaristan'a kadar trafikte kaldık. Ama yolculuk güzel, kazasız belasız geçti. Böyle bir duygu yok anlatılmaz yaşanması lazım. Duygunun üstünde bir şey bu. Vatanımıza özlemimiz asla bitmez Türkiye'ye her zaman hasret var" dedi.

Aracının arkasına Türk Bayrağı yapıştıran Erdem, " O her zaman hem aracımızda hem yüreğimizde. Kalbimizde taşıyoruz. Her sene geliyorum, senede 10 kere de gelsem 10 kere de duygulanıyorum" dedi.

Almanya'dan gelen Turan Pişkin, Yolculuğun yorucu geçtiğini ancak memlekete gelince duygulandıklarını belirtti.

Almanya'dan gelen Murat Şahin, " Anavatanımıza geldik. Çok sevinçliyiz. İçimizde başka bir sevinç var. Anlatılacak gibi değil. Buranın havası yazı insanları başka. Herkes güler yüzlü bizim oradaki gibi değil. Burası başka bir dünya gelince çok duygulandık. Her sene özlüyoruz her sene aynı tutku" dedi.

Atakan Yürümez, " Vatana geldiği için mutluyuz. Gurbetçi vatana geri döndü. Çok özlemişiz. Başka burası memlekete geldiğimiz için çok farklı duygular içerisindeyiz" dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ

EBRU YILDIZ GÜNENÇ