Gözlükler göz sağlığı için daha önemli

Son zamanlarda oldukça artan lens kullanımı gözlerde mikrop oluşumunu da beraberinde getiriyor. Gereğinden fazla kullanılan lensler göze zarar veriyor.

Gözlükler göz sağlığı için daha önemli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oldukça artan lens kullanma yüzdesi beraberinde sağlık problemlerini getirdi. Acil servisler göz hastalıklarıyla doldu.

Edirne’de Optikçide satış sorumlusu olan Levent Yaçi gözlük kullanımının öneminden bahsetti.

15 Yıldır sektörde olduğunu belirten Yaçi, “15 yıldır bu sektördeyim. Lens hakkında tavsiyelerim tabii ki yeni jenerasyon, Z kuşağı dediğimiz kesim lense biraz daha fazla talep gösteriyor.” Dedi.

Gözlük kullanımının lense göre daha sağlıklı olduğunu söyleyen Yaçi, “Lakin baktığımız zaman Kovid denen illeti başımızdan zar zor attık, ama her geçen gün yeni bir salgınla baş başayız. Hastaneler tıka basa salgın hastalıkla dolu. Hele ki böyle bir durumda, lens kullanan yetişkin yada gençler fark etmez hijyenik ve kurallara uyarak aynı zamanda gözümüzü de zorlamadan zamanı ve süresi bittikten sonra ise derhal atmaları gerekir. Biraz daha uzun kullanayım bakış açısıyla günü geçmiş lensler kullanılmaya devam ederse göze zarar verir. Benim naçizane tavsiyem titiz ve hijyenik bir şekilde lensi kullanmaları, ve geve yatarken de muhakkak çıkarmaları. Lensi iki günde bir çıkarmak kesinlikle sağlıklı değildir. Tavsiyem şu, gözlüğe yönelmeleri. Hiç olmazsa dışardan gelen mikroplara karşı önlem almış oluyor. İllaki lens kullanıcam diyen de göz sağlığı için titiz ve kontrollü kullansın” dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ